Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Lattian eristäminen
13.02.2016 11:48
E.J
Hei,
Olemme remontoineet v.31 rakennettua hirsitaloa. Nyt olisi lattioiden vuoro. Meillä on tarkoitus ottaa vesikierteinen lattialämmitys koko alakertaan.
Miten lattia tulisi eristää rakenne on nyt niin että alhaalla on rossipohja joten kellarissa on maapohjainen "lattia" keskellä on kuitenkin muuri ja syvennyksenä rakennettu työhuone/pesutupa.
Alhaalta päin katsottuna keskikerroksen lattiarakenne on seuraava. Alhaalta päin on lyöty harvalautoihin kiinni pieniä kovalevynpalasia, kun tilkkutäkki. Sitten tulee harvalaudoitus, turve/sammal, puulattia, levy, korkkimatto.
Tarkoituksena on avata lattiat vaihtaa turve/sammal ekovillaan. tämä siksi että nähdään rakenteiden kunto. Esim. keittiössä on ilmeisesti ollut joskus vuoto ja yksi tukipuu täytyy vaihtaa ehkä n. metrin pituudelta.
Olisiko järkevää laittaa tuulensuojalevy harvalaudoituksen päälle tai ilmansulkupaperia ja sitten ekovilla? Ekovillan päälle ilmansulkupaperi ja sitten levy johon lattialämmitysputket upotetaan? Lattiamateriaaliksi tulee vanhat laudat tai uudet mikäli vanhat ovat liian huonokuntoiset.
Täytyykö alapuolen kovalevyt irrottaa? N. viisi vuotta sitten kun kuntokartoitus tehtiin tämä kartoittaja vain sanoi että ne kannattaa ottaa pois...
Kun lattia avataan muurin päältä on muuri päällystetty pikeellä tarvitko tähän lisätä jotain? vai vaan laittaa ekovillaa päälle?
23.02.2016 10:57
Hannu Rinne
Klikkaa tuosta yläoikealta auki kuva, jossa on mielestäni paras lattiaratkaisu: lauta + paperi + eriste + paperi + lauta. (Kuva on Perinnemestarin kesämökkikirjasta. Kirjassa on myös valokuvasarja lattiaremontista.) En suosittele alapohjaan tuulensuojalevyä, koska hiiri menee siitä läpi yhtä helposti kuin juustosta. Paperoiminen on erittäin tärkeää, koska pienikin veto mitätöi sen, että villaa on paljon.

Jos vanha eristepaksuus on riittävä eikä mujussa ole hiirien käytäviä ja pesiä, ei vanhaa täytettä ole pakko hävittää. Aina joutuu toteamaan, että liikaa ei pitäisi purkaa, mutta toisaalta ei saisi jättää rakenteisiin vikojakaan. Tilanteen joutuu arvioimaan huone huoneelta.

Lattialämmityksen asentamisesta en osaa antaa ohjeita, itse suosin pattereita.

Jos uunin kyljessä oleva piki on kunnolla kiinni, antaa olla niin. Jos se haisee vanhalta ratapölkyltä, kyseessä on kreosootti, joka onkin vaarallinen myrkky. Siihen ei pitäisi nykytietämyksen mukaan edes koskea.

Terveisin
Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät