Viimeisin kommentti:
Hannu Rinne, 20.06.2018
Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
Hei Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä. Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipape...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

vanhaan taloon märkätila
11.02.2016 14:39
Tiia
Olemme kunnostamassa tulevaksi kodiksemme kesämökkinä ollutta 1920-luvulla rakennettua taloa, jota on laajennettu 1940-luvun aikoihin. Talon vanha osa on hirsirunkoa, uusi osa on puurunkoinen. Olemme tekemässä talon puurunkoiselle kuistille märkätilan, jonne tulee wc ja suihku. Sauna on piharakennuksessa.
Talossa on rossipohja ja kuistilla ei tällä hetkellä ole mitään eristeenä lattiassa, ainoastaan puulattia. Olemme muualle lattioihin laittamassa eristeeksi ekovillaa. Suunnittelimme tekevämme märkätilan "talo talon sisään"- ajatuksella, lattia tulee betonilaatalla + vesikiertoinen lattialämmitys ja seinät harkosta.
Kysymykseni on, että millaisella ratkaisulla olisi järkevä toteuttaa tuo märkätilan lattia kun siellä ei vanhaa eristettä ole? Kannattaisiko betonilaatalle tehdä valumuotti vanerista ja laittaa eristeeksi ekovilla vai jokin muu eriste?
14.03.2016 08:09
Hannu Rinne
Hei

Märkätila on sen verran haastellinen projekti, että en voi viestiketjussa laittaa muutaman lauseen ohjeita. Kaikenlisäksi uusi kylpyhuone on rakennusluvallinen hanke, joten teillä pitäisi olla suunnittelija, joka ratkoo tällaiset kysymykset. Mutta sen suosittelen, että batonilaattaa ei vala puun päälle, sillä jos betoni (kuitenkin) kostuu, niin puu lahoaa. Jopa filmivaneri, kun se on tarpeeksi kauan kostea.

Terveisin
Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät