Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Lattia
09.02.2016 08:46
Paula Pasanen
Hei!Meillä alkaa kevään aikana vuonna 1928 rakennetun hirsitalon kunnostus omaksi kodiksi.
Kuinka välttämätöntä on mielestänne lisäeristää/purkaa lattioita?
Itse näkisin asian niin, että vain sellaiset kohdat, jossa on nyt huomattu kosteusvaurioita (Wc/Suihkutila ja eteinen) aukaistaisiin ja tarvittaessa uusittaisiin.
Mutta kun yksi sanoo yhtä ja toinen toista... Mielipiteet vaihtelee kokonaan kaikkien lattoiden uusimisesta pelkkään hiomiseen ja maalaukseen.
Meidän pitäisi kuitenkin muuttaa taloon kesäkuun aikana.. tai sitten hankkia väliaikainen asumus...
Itse haluaisin säästää mahdolisimman paljon vanhaa...

10.02.2016 12:54
Antti S
Itselleni annettiin neuvo taholta, joka on tehnyt merkittävää liiketoimintaa vanhoilla rakennuksilla, että malta mielesi äläkä ryhdy mihinkään hetken mielijohteesta. Mielestä neuvo on arvokas ottaen huomioon sen, että taloudellisen edun tavoittelun ei heti välttämättä olettaisi tukevan sitä.

Lattiaan voi tarpeen mukaan vaihtaa eristeet ja korjata lahonneet osat mutta esimerkiksi vanhat lattialankut kulumineen kertoo eletystä elämästä ja talon historiasta.

Aiheesta on paljon hyvää kirjallisuutta ja kannattaa muistaa, että uuden saa heti ja sata vuotta vanhaa joutuu odottamaan sata vuotta.
12.02.2016 19:41
Hannu Rinne
Hei

Tämäpä se on vanhan talon remontoijan ikuinen kysymys: minkä verran avata rakenteita? Antti on oikeassa siinä, että on hyvä odottaa vuosi. Yhden talven jälkeen kyllä tietää, missä vetää.

Jotain osviitta remonttitarpeesta saa silläkin, että käy talon alla. Jos alapohja näyttää olevan alhaalta päin kuiva ja ehkä, ovat eristeetkin todennäköisesti kunnossa. Jos sen sijaan talon alla näkyy eristeen kannatinlankuissa lahoa ja sahanpuru varisee alas, on syytä varautua lattiaremonttiin. Yksi tapa selvittää lattian tilaa on porata johonkin syrjäiseen kulmaan muutaman sentin reikä ja katsoa mitä löytyy. Sahanpurua, lasivillaa vai hiirenraatoja?

Koko lattian avaamista kevyempi kunnostaminen voi olla se, että irrottaa lattialistat ja tunkee niiden taakse rakoihin pellavarivettä ja lopuksi liimaa paperisuikaleen taitteeseen listan taakse.

Ja kun maalaat, käytä pellavaöljymaalia. Kuivuu hitaasti, mutta takaa sen, että mahdollinen maakosteus ei jää vangiksi lattian sisään vaan haihtuu huoneeseen.

Terveisin
Hannu

03.05.2016 20:14
Pientalollinen
Mistähän niitä paperisuikaleita plus liimaa voisi ostaa? Erikeeper ei taida soveltua tähän tarkoitukseen. :)

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät