Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

100 vuotta vanha hirsitalo, kuntokartoituksessa löytyi vaurioita
03.02.2016 11:34
sanna työlahti
Olemme tai olimme ostamassa vanhaa hirsitaloa, joka on ihan hirsipinnalla. Uusi katto taloon vaihdettu 2 vuotta sitten. Sisällä ei isompia korjauksia tehty. Keittiön ulkoseinät on kyllä keltaisella villalla eristetty ikävä kyllä. Mutta pesuhuone oli se pommi, on tehty sisälle ja tehty maanvarainen laatta siihen ja muovipinnoitteet seinillä. Oli laitettu jotkut valkoiset levyt seinille muovin päälle ja suihkukaappi laitettu jossain vaiheessa. KArtoittaja siirsi kaapin ja teki ison kolon sinne seinään. Oli peitetty viat. ja uretaania pistetty seiniin koloihin ja hirsi alkanut lahota. Eli pitäisi koko pesuhuone purkaa ja lattia myös ja tehdä hengittävä lattia rakenne ja koko talon päädyn hirret poistaa ja laittaa uudet. Oli eteläpää, joten muuteskin oli lahoa ulkoapäin. Onko tämä paha asia. Saako seinähirret vaihdettua, hirttä on kyllä iso kasa suulissa. ja tuleeko pesuhuoneesta hyvä kun purkaa täysin ja tekee uuden. Eli yksi ulkoseinä kokonaan pois talosta ja uusi tilalle. Jos myyjä laskee reilusti hintaa niin sitten voisi ehkä alkaa tuollaista tekemään mutta ei nyt täydellä kauppahinnalla.
05.02.2016 15:03
Hannu Rinne
Hei

Kutkuttava tilanne. Totuuden näkee vasta, kun talo on purettu paljaalle rungolle. Periaatteessa yleinen ohjeeni on, että korjataan niin vähän kuin mahdollista. Mutta jos talossa on näin selviä virheitä (ja ne kertovat myös siitä, että vastaavia outoja korjauksia voi olla muuallakin) voi kunnostamisen ehkä tehdä suosiolla täydellisenä saneerauksena. Sana kalskahtaa rumalta ja sitä se onkin, sillä remontissa talo riisutaan likimain paljaalle hirsirungolle. Mutta jos ulkoseinissä on mineraalivilla ja sisällä noin paha laho-ongelma, voi tämä olla perusteltua.

Jotta talon henki ei katoa "uudelleen rakentamisen" myötä, on korjaustavat ja -materiaalit valittava tarkoin. Hyvä remontti näyttää valmiina siltä kuin sitä ei olisi tehtykään.

Kauppaa tehdessä hinta on saatava aikalailla alas, sillä purkutyötkin maksavat.

Jotta projekti onnistuu, on ensin itse ymmärrettävä mikä on vanhan rakennuksen henki ja olemus. Sen jälkeen voi lähteä hakemaan sopivaa suunnittelijaa ja/tai kunnostajaa.

Kaiken voi korjata, mutta aikaa menee, eikä se aivan edulliseksikaan tule.

Terveisin
Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät