Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Tietoa 20-luvun uuneista, jotka ovat osa savupiippua ?
27.09.2015 17:27
TeroR
Omistan 1925 vuonna tehdyn talon, jossa on omintakeisia rapattuja tiiliuuneja, jotka on kiinteästi osa savupiippua.

Toisin sanoen savupiiput lähtevät alakerran uunien päältä, yläkerrassa piippuun on muurattu myös uuni, ja piippu jatkuu edelleen katolle.
Varsinkaan alakerrassa uunia ei ole mahdollista purkaa, ilman että koko piippu romahtaa alas.

Massiivisen, arviolta 15m3 kivikasan päälle tehdyt uunit ja piiput ovat kuitenkin suhteellisen hyvä kuntoisia, halkeamia tai muuta vikaa ei juuri löydy, poislukien piippujen päät joita sateet ja pakkaset on rapauttaneet.
En itse ole törmännyt tämmöisiin uuneihin, tai uunimuurarit ja nuohoajat joilta olen kysellyt, eivät ole tämäntapaisia uuneja koskaan nähneet.
Vanhojen piirustusten mukaan uunit on tehty tuolloin 20-luvulla.
Naapurustossa on saman ikäisiä taloja joissa myös on samanlaiset uunit, osin käytössä, osin sähkövastuksilla myöhemmin "modernisoitu".

Millä nimellä tämmöisiä uuneja kutsutaan tai löytyykö näitä jostakin päin Suomea enemmänkin?

Tero
29.10.2015 09:09
Hannu Rinne
Hei

Katso tämä: http://www.kaakeliuuni.net/index.php?page=kaakeliuuni-21


Joskus piippu voi näyttää siltä, kuin se olisi osa uunia, mutta piippu asettuu kuitenkin vieressä olevien palomuurien päälle. Olen purkanut kaksi tällaista uunia ja tuntuu kuin koko piippu voisi romahtaa, mutta ylhäällä pysyi. Tee kuitenkin tuki piipulle ja pidä kypärää päässä.

t. Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät