Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Tiilikaton kunnostus ko kö?
05.07.2015 22:21
Tom
Wanhan vuonna 1926 rakennetun talon ulkorakennuksen (ent. jääkellari) tiilikatto alkaa vaatimaan kunnostusta.

Betonitiilet voi maalata vaikka maitomaalilla ja nykyisiä tiilikattoja pestään myrkyillä.

Ehkä hölmö kysymys, mutta kuinka vanha savitiilikatto tulee oikeaoppisesti kunnostaa? En halua turhaan lähteä uutta laittamaan.

Kiitos vinkeistä jo etukäteen!
08.07.2015 16:06
Hannu Rinne
Hei

Suosittelisin ensimmäisenä mekaanista puhdistamista. 90 prosenttia sammalesta ja muusta rojusta lähtee harjan avulla pesemällä. Jatkossa katto pysyy siistinä, kun sen harjaa kerran-kaksi vuodessa. Kunnolla tehty savitiilikatto kestää kävelyä.

Savitiilet kestävät periaatteessaa jopa satoja vuosia. Savi on poltettu korkeassa lämpötilassa ja siksi tiilet eivät ime itseensä niin paljoa kosteutta, että ne rapautuisivat pakkasella. Sementtitiili on tässä suhteessa herkempi.

Jos aluskate ei ole kunnossa, voi tiilet liu'uttaa kourua pitkin alas, harjata tukevalla pöydällä puhtaiksi ja nostaa takaisin ylös, kun pohjat ovat kunnossa. Kaikki tiilet eivät ole välttämättä saman kokoisia, joten tarkista onko eri lappeilla käytetty hieman eri kokoja. Poltettaessa tiilien koko muuttuu hieman ja mittapoikkeama on noin +/- 1,5 cm.

t. Hannu
09.07.2015 22:48
Tom
Kiitos Hannu vastauksesta! Aluskate vaatii kunnostusta mutta täytyy vain harjata tiilet uuteen uskoon - vanhoja varatiiliäkin pyörii vielä nurkissa.

Hyvä, että mainitsit tuon kokoeron, en olisi tuota osannut huomioida.
22.07.2015 23:53
Tom
Tässä toisessa yhteydessä jonkin verran tiiliä harjanneena aloin miettimään, onko tuohon mekaaniseen puhdistamiseen ehdottaa jotain koneellista keinoa? Käsin kun hommassa menee tovi.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät