Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Välikatto
26.06.2015 14:39
Kalle Mäki
Hei!

Asumme vanhassa 114 vuotiaassa puutalossa (osake) ja olemme parhaillaan kunnostamassa keskikerrosta joka toimii keittiönä.
Löysimme kolmen lattiakerroksen alta vanhan lankkulattian jonka kunnostamme ja seinille tulee pinkopahvia ja paperitapetit. Tarkoitus on siis kunnioittaa vanhaa rakennustapaa ja asunnon historiaa. Kaikkeen ei kuitenkaan ole mahdollisuutta joten kattoon tuli valittua MDF-paneeli sen asennuksen helppouden ja edullisuuden vuoksi.
Alkoi vain näin jälkikäteen (eikös aina) mietityttämään, että tulikohan ns. ammuttua itseään jalkaan kun laitoin sen mdf-paneelin suoraan vanhan aluslaudoitukseen kiinni. Se oli suhteellisen suorassa ja kiinteästi kiinni joten ajattelin että miksei. Näin säilyy hyvin alkuperäinen korkeuskin kun ei tarvitse koolata. Vanha pinta oli pinkopahvia (Uuden asennus osoittautui aivan liian vaikeaksi joten jouduimme unohtamaan sen).
Nyt siis mietin, että tuliko muodostettua jonkinlainen höyrynsulku tuohon kattoon ja jos tulikin niin haittaako se. Yläkerta on myös asuttu tila joten lämpötilaeroa ei pitäisi olla muutamaa astetta enempää. Välikatossa on eristeenä tod. näk. vanha multa/sammal eriste. En ole lähtenyt sitä sen enempää selvittelemään. Vanhojen kattolistojen alta tipahti kasat hiekkaa ja sammalta syliin niin ajattelin, että sitä siellä varmaan on edelleen.
Tämä välikatto on suorassa yhteydessä ulkoseinään siltä osin mitä hirsi-laudoitus ja eristeet ovat.

Eli vielä

järjestys alhaalta ylöspäin mdf->aluslaudoitus->vanhat eristeet ja hirret->pontattu kuusilauta (yläkerran lattia, tämän alla voi olla jotain muutakin, mutta en ole avannut joten en varma).

Tuliko siis tehtyä källi vai onko ihan toimiva rakenne. Kosteuden muodostumisesta välikattoon olen lähinnä huolissani.

Vinkit, neuvot ja rauhoittelut ovat tervetulleita.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät