Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Vanhan ulko oven lämmönpitävyys
06.01.2010 09:26
Raimo Kantonen
Terve kaikki

Olen entistänyt toisen vanhan ulko ovemme. Ovi oli hurjassa kunnossa, mutta siitä saatiin vielä kaunis ulko -ovi, näkemällä vaivaa. Lahot puuosat on paikattu ja kierot oikaistu, haljenneet peilit liimattu ja paikattu postiluukun kolo. Ovesta tehtiin muutenkin ilmatiivis, siten että kaikki ilmavuodot on paikattu ja karmi tiivistetty.

Oven takana on pienen pieni tuulikaappi n 1,5 neliötä. Lattiassa lämmitys. Tuulikaappia ei ole tarkoitus saada huoneenlämpöiseksi, mutta koska sen yhden seinän toisella puolella on kylpyhuone, niin olisi hyvä että tuulikaapissa olisi ainakin viisitoista astetta. Onko kellään kokemusta kuinka hyvin tai siis huonosti kunnostettu yksinkertainen vanha peiliovi pitää pakkasen ulkona? En haluaisi tehdä ovesta eristettyä, koska silloin sisäpuolen vanha ilme katoaa. Ovelle pystyn tekemään lähes mitä vain, olen hienopuuseppä ja minulla on oma verstas.


08.01.2010 15:45
risto pakkala
Trv,

puoli voittoa on jo saavutettu, kun on lattialämmitys.
Karvalakki konsti on laittaa viltti oven eteen (sisäpuolelle).
Seuraava vaihtoehto - minkä tuossa viimeisessä lauseessasi jo melkein sanot - on tehdä sisäovi. Ilmaa jää väliin eristeeksi ja toimii varmasti jos tavoite on ~15 astetta.
Kevät-syys ajaksi ovi sitten jemmaan seuraavaa talvea varten.

trv
risto pakkala

09.01.2010 12:11
Raimo Kantonen
Terve Risto

Suuri kiitos kommentistasi ja ajatuksistasi. Kivä että vastasit näin pian. Tämä foorumi kaipaa lisää vilkautta, pidetään sitä yllä. Sisäovea emme voi valitettavasti tehdä tilan ahatuden vuoksi, koska tuulikaapissa on jo kolme siihen tilaan aukeavaa muuta ovea. Mutta tiedostasi ja kokemuksestasi rohkaistuneena uskallan tehdä oven nyt vain yksinkertaisena, varsinkin kun tuo ulko-ovi on vähemmän käytössä eli ei ole pääsisäänkäynti. Jos käytäntö osoittaa sisäoven mahdolliseksi ja tarpeelliseksi voin tehdä siitä tismalleen ulko-oven kopion ja lisätä sen karmiin.

T: Raimo K

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät