Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Kissanluukkujen lisääminen graniittisokkeliin
09.04.2015 07:22
Kaisa
Hei!

Meidän pitäisi lisätä tuuletusta alapohjassa eli lisätä kissanluukkujen määrää. Tällä hetkellä talon etupuolella ja toisella lyhyellä sivulla ei tuuletusluukkuja ole ollenkaan. Toisella lyhyellä sivulla on kaksi 200x200 mm aukkoa ja takana ryömintäluukku sekä kivien siirtymien aiheuttamia rakoja. Kivien raot on muurattu umpeen, raot on tarkoitus piikata auki. Tämä voi auttaa asiaa hieman, mutta ei täysin jos tuuletusluukkujen pinta-ala tulisi olla 0,4 prosenttia tuuletettavasta pinta-alasta (180 m2).

Mutta mutta. Miten luukut kannattaisi tehdä graniittisokkeliin: timanttiporalla (pyöreä aukko keskelle kiveä) vaiko jotenkin sahaamalla laikalla (neliö kiven reunaan)? Lyhyen sivun aukot on tehty niin, että kiven yksi yläkulmaon sahattu pois. Kyseinen tapa miellyttää silmää, mutta onko sitä mahdollista tehdä mitenkään järkevästi?

Ohessa kuva toisen lyhyen sivun sokkelista, josta näkyy tämän hetken rakenne.


Kiitos jo etukäteen avustanne!

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät