Viimeisin kommentti:
Pilvi Kalhama, 14.03.2018
Höylätyn ponttilaudan maali?
Kiitos tuhannesti ja kiitos uusimmasta hyvästä kirjastasi: luettu on! :)...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Täystiiliseinän sisävuoraus/pinnoitus?
09.03.2015 11:19
heikki
Hei,

minulla on 1934 rakennettu rapattu täystiilitalo jossa seinät on 3-kerros tiiltä ja umpitiilikerrosten välissä tiettävästi ilmavälit. Talon ulkoseinät on vuorattu sisäpuolelta 10mm paksulla kuitulevyllä jossa on hieman aaltopahvia muistuttava rakenne. Tämä on todennäköisesti alkuperäinen rakenne, koska levyn alla on rappauspinta.

Nyt olisi remontti tulossa ja mietin jos levyt poistetaan ja seinät vain maalataan/tapetoidaan niin "hohkaako" suora kiviseinä kylmyyttä? Ja mikä olisi nykyaikainen tapa tehdä kevyt sisävuoraus? Ja kuinka kiinnitys tapahtuisi?

Kiitos, Heikki
10.03.2015 06:16
Jussi Rantasaari
Hei.

Itse asun täysin vastaavassa 10 vuotta vanhemmassa talossa missä ulkoseinät ovat alkuperäiset rapatut joko sileät tai tapetoidut. Ei hohkaa kylmää ja muutenkin talon energian kulutus huippuluokkaa. Seinän lämmönvaraavuus voisi jopa parantua jos ottaisit ne puukuitulevyt pois.

Jussi.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät