Viimeisin kommentti:
Hannu Rinne, 20.06.2018
Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
Hei Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä. Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipape...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Saviolkipaalitalon rakentaminen jne.
08.02.2015 18:40
Peltsi
Hei!

Harkot vai luonnonkivi?

Aloitan keväällä saviolkitalon rakentamisen. Kyseessä olisi vanhan kauniisti harmaantuneen hirsirakennuksen ympärille rakennettava iso tupa ja makuuhuone. Haluaisin perustuksen luonnonkivestä. Onko miten tyolästä/ aikaa vaativaa lohkoa peltokivistä perustuskivet käsityonä kiiloja apuna käyttäen? Sopiiko kalkkikivi perustuskiveksi? Voiko perustusmuurin muurata n. 70 cm leveäksi muuriksi käsittelemättomistä peltokivistä? Vaatiiko muuri raudat tai muuta tuekseen, jos saumaa sementillä? Perustukseen tulisi muuten soratäytto maan pintaan asti. Kestääko kalkkikivi porauksen tappeja varten puurungon ja olkipaalien kiinnittämistä varten? Takkauunin perustus tulisi mahdollisesti samoin isoista luonnonkivistä ja muuten tiilestä.

Rakennukseen tulisi puurunko ja olkipaaliseinät savi/ savi-hiekkarappauksella. Niin perinteistä ja luomua kuin mahdollista.

Kaikki ideat ja neuvot tervetulleita. :)

09.02.2015 10:24
Hannu Rinne
Hei

Katso Yle Areena: Tanskalainen maajussi rakentaa, 2 jaksoa. Talo on erilainen, mutta perustukset ovat sekoitus uutta ja vanhaa: alinna betoninen perusmuuri ja näkyvällä osalla kalkkilaastilla kivistä muurattu osa.

Oletko käynyt Luonnonmukaisen rakentamisen yhdistyksen (http://www.luomura.com/) sivuilla? Siellä on artikkeleita savi ja olkitaloista.

t. Hannu

10.02.2015 08:32
Peltsi
Hei!

Kiitos vastauksesta. Täytyypi katsoa Ylen ohjelma. Muuten olen kyllä käynyt kaikilla saviolkirakentamisen sivuilla, mitä vain googlesta löytänyt.

Edelleenkin kaikki vinkit tervetulleita :).


Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät