Viimeisin kommentti:
Hannu Rinne, 20.06.2018
Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
Hei Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä. Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipape...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Maalattu pinkopahvi kuitulevyn alla
02.01.2015 11:42
Veikko
Voiko moneen kertaan maalatun pinkopahvin jättää seinään kuitulevyn alle? Epäilen että se on liian tiivis ja estää kosteuden siirtymisen. Voisiko maalikerrosta rikkoa jotta pinkopahvia ei tarvitsisi korvata ilmansulkupaperilla.
04.01.2015 12:34
Hannu Rinne
Hei

Nämä ovat tällaisia vaiketa ikuisuuskysymyksiä: on lähdes mahdoton saada selville mitä kaikkia maalikerroksia pahvin päälle on maalattu. Jos alimmaisena on liimamaali, saatat onnistua raapimaan sen ja päällä olevat maalit irti. Pinnasta voi tulla roisin näköinen, mutta se ei haittaa kun päälle tulee kuitulevy.

t. Hannu

22.01.2015 18:47
Jukka Kohonen
Hei minulla on menossa 50 luvun rintamamiestalon remontti kysyisin, sisäseinien pinnoitus on tarkoitus tehdä valmiiksi pinnoitetulla kuitulevyllä voiko remontin toteuttaa tälläisellä rakenteella.1 tilkitty hirsiseinä 2 ilmansulkupahvi 3 koolaus 22x100 k300 4 pinnoitettu kuitulevy 12mm huom (22mm tyhjätila seinän hirren ja levyn välissä.US rakenne kokonaisuudessaan, paneeli, 22x100 ristikoolaus, runkokarhulevy 63mm, 100mm hirsi + kysymyksessä oleva sisäverhous.Vaihtoehtoisena rakenteena on sisältäpäin katsottuna (kuitulevy ,ilmansulkupahvi,50x50 koolaus,50mm ekovillalevy.
Jukka
22.01.2015 20:58
Hannu Rinne
Hei

Sisäpuolisen seinän rakenteessa otettava huomioon nämä seikat:
- Ilmansulkupahvi = ilmansulkupaperi = höyrynsulku on heti pintamateriaalin alla ennen eristettä. Paperi hidastaa kosteuden siirtymistä seinän sisään, siksi se ei voi olla hirren ja eristeen välissä.
- Seinän sisällä ei pidä olla onkaloa eli tyhjää. Teoriassa se lisää kosteuden tiivistymisen mahdollisuutta, kun ontelon toinen puoli on viileämpi kuin toinen.
- Kuinka tiivis pinnoitettu kuitulevy on? Valmis tuote vai itse maalattu/tapetoitu? Hengittävässä rakenteessa kosteutta ja hiilidioksidia lähtee seinän sisään ja kulkee sen läpi. Sisäpuolen on oltava tiiviimpi kuin ulkopuolen, jotta seinän sisään lähtenyt kosteus pääsee toiselta puolelta ulos eikä tiivisty seinän sisällä vedeksi. Ulkona on oltava siksi tuuletusrako tai perinteinen rakenne, joka loppuu muiden hengittävien materiaalien jälkeen hengittävään punamultaan tai pellavaöljymaaliin.
- Sisäpuolella 50 mm eristettä on maksimi paksuus, jotta hirsiseinä ei ole pakkasella miinusasteinen. Silloin kosteus voi tiivistyä siihen.

Sisäpuolinen lisäeristys voi olla myös suoraan hirsiseinään lyöty puukuitulevy. 1 kpl 22 millinen tai 2 kpl 12 millisiä limittäin. Levyt suoraan seinässä muuttaa huoneen mittasuhteita vähiten, mutta parantaa jo huomattavasti eristystä.

t. Hannu
27.03.2015 13:19
juha
Meillä on hirsitalon seinissä valmis vanha koolaus hirsipinnan päällä, seinät oli levytetty aiemminkin. Hirsiseinät ovat painuneet aikojen saatossa ja seiniin syntynyt kuperuutta, levytys suoraan hirsipinalle ei onnistu. Tämän vuoksi seiniin on tehty aikanaan koolaus varmastikkin. Seiniin jää 10-30 mm paksuisia ilmataskuja väkisinkin levytettäessä. Kannattaako kuitulevyn alle laittaa ilmasulkupaperi, vai kasvattaako se riskiä kosteuden tiivistymisestä? Uskaltaako käyttää paksumpaa tai tupla levytystä ulkoseinissä?

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät