Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Vanhan hirsihuvilan peltikatto
16.12.2014 13:26
Marianne Dannbom
Olemme miettimässä 1900-luvun alkupuolella rakennetun hirsihuvilan ostamista. Taloon on tehty laaja remontti 1980-luvun lopulla ja siinä yhteydessä katot ja sisäseinät on levytetty kipsilevyllä. Lisäksi 2000-luvun alussa ulkoseinät on maalattu lateksilla, joten tiedossa on mittavat purkutyöt ja maalin poistot. Nämä remontit ovat saaneet aikaan sen, että talossa on sisäilmaongelmia ja se on aivan ymmärrettävää. Tämän ongelman korjaaminen tulee vaatimaan paljon työtä, mutta siitä meillä on jonkinlainen käsitys.

Meitä huolettaa talon katto. Siihen on 1980-luvun remonttien yhteydessä vaihdettu uusi peltikatto. 2000-luvulla on jouduttu uusimaan mekoinen määrä yläkerran alakatteita kosteusvaurioiden takia. Ymmärtääksemme siinä yhteydessä ei ole peltikatolle kuitenkaan tehty mitään. Nyt alakatteissa on taas kosteusvaurioita ja osa laudoista on selvästi homeessa.Nämä on siis selkeästi nähtävissä, sillä vain osa yläkerrasta on ns lämmintä tilaa.

Haluaisimme mennä katsomaan talon kattoa alan ammattilaisen kanssa, jotta saisimme selkeämmän käsityksen remontin laajuudesta ja tietenkin myös sen hinnasta. Näillä sivuilla olevassa ammattilaisrekisterissä ei kuitenkaan ole ketään kattoihin erikoistunutta ammattilaista. Voiko joku suositella hyvää ja asiantuntevaa ammattilaista? Kohde sijaitsee pääkaupunkiseudulla.
05.01.2015 16:50
Hannu Rinne
Hei

Oletko katsonut myös Metsänkylän navetan ammattilaisrekisterin? http://www.metsankylannavetta.fi/osaaja-rekisteri/

Peltik
aton tekijöiltäkin voi asiaa kysyä. Sovi erikseen korvattava konsultointikäynti, jotta hän ei ala myydä kattoremonttia.

Jos talossa on iso vintti, vesikaton rakenteena ei ole muuta kuin kattotuolien varassa oleva harvalaudoitus, johon pelti on lyöty suoraan kiinni. Vanhoissa taloissa ei käytetty aluskatetta. Tällainen katto hikoilee toisinaan eli pellin alapintaan syntyy kondenssia. Jos vintin TUULETUS on kunnossa, kondenssivesi kuivuu ennen kuin laudoitukseen syntyy vaurioita.

Terveisin

Hannu
04.02.2015 23:00
Olli Heikki Häme
Hei,

Työnalla -17/18 hirsitalon pelastus. Talo ulkopuolelta suojelurakennus. Luonnonkiviperustukset oiottu ja hirsiä kenkitetty kymmeniä metrejä. Kaikki vanhat pehmenneet lattiarakenteet purettu, rossipohjaa kaivettu syvemmäks, 5 uunin perustuskiveyksiä vahvistettu ja puolet lattioista rakennettu uusiksi, toinen puoli sit joskus.
Talossa vanhahko konesaumakatto hienoin jalkarännein jotka kuitenkin olivat puhki ruostuneet. Korjautimme katon jalkarännit ja osan jiireistä kesällä -14, jonkin verran myös alla olevia puurakenteita uusittiin, kaikki tehtiin museoviraston ohjeiden mukaan ja kehuivat työnjälkeä hyväksi. Huom! korjautimme, mitä kaikki ei suostu tai osaa tehdä. Meillä ollut oikea-asenteiset korjausmiehet. Voin laittaa heidän yhteystietojaan sähköpostilla jos saan sähköpostiosoitteen.

Terveisin,

Olli
olli.hame@hame
enpintapetti.fi

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät