Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Kipsilevykatto ja vanhat pönttöuunit
12.07.2014 22:07
Kaisa Palmen
Hei

Ostimme vanhan kyläkoulun, jota alamme tässä jossain vaiheessa remontoimaan aika kokonaisvaltaisesti. Kenellekään ei varmaan tule yllätyksenä lattia- ja katto/seinämateriaalit: muovimatto ja kipsilevy.

Kysymys koskee kuitenkin pääosin tuota kattoa: voimmeko repia kipsilevyn ja koolaukset alas ja korvata nämä kaikki kuusipaneeleilla? Ullakko on tehty lämpimäksi tilaksi jossain 80-luvulla, aiomme sieltäkin ottaa kaikki auki ja tehdä uudelleen hengittävistä materiaaleista (muovit pois ja pinkopahvia yms. muuta tilalle).

Toinen kysymys koskee ilmanvaihtoa. Jossain vaiheessa talosta on heivattu pois kaikki vanhat takat, mutta hormit löytyvät vielä. Voisimmeko tarkistaa, ja tarvittaessa korjata, hormit ja ostaa vanhat pönttöuunit vanhojen tilalle. Vai voiko ilmanvaihto, joka tulisijojen poiston jälkeen hoidettu jotenkin muuten, häiriintyä?

Kiitos jo etukäteen avustanne. Ja pahoittelut noviisiuudestani. Pyydän ymmärrystä.

t Kaisa
16.07.2014 22:21
Hannu Rinne

Hei

Onnea uuden talon omistajalle! Kymmenen vuoden kuluttua ette ole enää noviiseja ja silti remonttia on vielä jäljellä. Kolmantena vuotena alkaa olla hieman rutiinia.

Onko kyseessä alakerran huoneiden katto eli laipio? Kyseessä on ilmeisesti kahden lämpimän kerroksen välinen välipohja, ja sen alapinta eli laipio. Huonetta on madallettu koolauksella ja uudella alas lasketulla laipiolla. Kaikki pois vain, alta voi paljastua kuvassa näkyvän kaltainen aito vanha helmiponttikatto. (Olen juuri hionut vaimon kanssa sellaista puhtaaksi 10 neliötä, päivä meni.)

Uunit voi toki palauttaa. Onkohan ilmanvaihtoa hoidettu toisin, onko siellä nyt koneellinen ilmanvaihto? Jos koulu muuttuu asunnoksi, on koneellinen ilmanvaihto liioittelua ja perinteinen painovoimainen ilmanvaihto riittää. Mutta kokonaisuus pitää hahmottaa, muuten ilma ei vaihdu tai se vaihtuu liikaa.

t. Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät