Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Ulkomaalina lateksi - mitä tehdä?
02.07.2014 21:15
Johanna
1950-luvulla rakennetun mökkimme ulkoseinät pitäisi maalata uudelleen. Seinät on kuitenkin viimeksi maalattu lateksilla. Pysyykö pinnassa mikään muu kuin uusi kerros lateksimaalia?
03.07.2014 20:19
Hannu Rinne
Hei

Perinnerakentaja ja -korjaaja ei koske lateksiin edes viiden metrin pensselillä. Vanha lateksi tätyy kaapia pois ja maalata aidolla pellavaöljymaalilla, muuten seinään voi tulla kosteusvaurioita.

Kova homma.

t. Hannu
02.03.2015 21:57
Jasmin
Hei! Myös täällä kaivattaisiin kovasti neuvoja lateksilla ''pilattuun'' tapaukseen. Ostimme 1800-luvun lopulla rakennetun hirsitalon, joka on jossakin vaiheessa (vuosikymmeniä sitten?) maalattu luultavasti lateksilla. Talo on maalattu muutama vuosi sitten jälleen vesiohenteisella akrylaattipohjaisella maalilla. Harmittaa todella paljon, että taloon on sellainen sudittu ja jos olisimme ostaneet talon silloin muutama vuosi takaperin, olisimme uusineet ulkovuorauksen kokonaan ja maalanneet pellavaöljymaalilla. Mutta koska talo on vastikään maalattu ja maali on täydellisessä pinnassaan (ja lautojakin runsaasti vaihdettu), tuntuu aivan järjettömältä lähteä nyt heti uusimaan vuorausta, vastaan taistelee niin budjetti kuin järkikin. Hirsiseinät ovat tähän mennessä parista avatusta huoneesta olleet hyväkuntoiset sisäpinnalta, lukuunottamatta pientä lahoa keittiön ikkunan alla. Olisiko olemassa mitään keinoja, joilla voisimme turvata talon maalin aiheuttamilta vaurioilta esim. vajaaksi vuosikymmeneksi eteenpäin, ennen seuraavaa ulkovuorauksen remontointia?

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät