Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Huokolevyjen asennus ikkunakohdissa
28.06.2014 02:24
Tuomas
Hei, touhuamme 50-lukulaisen rintamamiestalon parissa. Tällä hetkellä on menossa makkariremontti jossa menee uusiksi lähestulkoon kaikki lattiasta kattoon. Asentelin huokoisia kuitulevyjä vaakalaudoituksen päälle (vanhat haltexit otettu pinnalta pois). Levyt on tarkoitus verhoilla tapetilla. Pari seinää on nyt levytettynä ja jäin miettimään seuraava:

Kipsilevyohjeissa sanotaan yleensä, että älä jätä levysaumaa samaan linjaan oven/ikkunan reunan kanssa. Levyteltyäni hetken aikaa huomasin että saumani menee vain 10-15 cm ikkunan reunalijan yli. Onko vaaraa, että myöhemmin asennettava tapetti repeää jossain vaiheessa? Pitäisikö levytystä purkaa sen verran, että saan järjestettyä sauman keskelle ikkunaa? Auttakaahan viisaammat...

Mistä tämä ohje muuten juontaa juurensa, että älä asenna samaan linjaan aukkojen kanssa ja mitä riskejä siinä nähdään. Jatkanko siis huoletta vai ryhdynkö purkuhommiin?

01.07.2014 08:06
Hannu Rinne
Hei

Siitä se johtuu, että talot liikkuvat hieman ja ikkunan kohdalla voimakkaammin. Riskinä on tapetin repeäminen. Jos taustalla on yhtenäinen laudoitus, se vähentää liikkumista ja puukuitulevy on hieman joustavampi kuin kipsilevy.

Suurin osa omista seinistä on tehty kantikkailla levyillä eli niitä ei ole sahattu L- tai U-muotoon ikkunan kohdalla. Muutama on sauma on auennut oven tai ikkunan kohdalla. Laita kassakonenauha sauman päälle, se jakaa liikkee hieman suuremmalle alueelle.

t. Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät