Viimeisin kommentti:
TTK, 22.07.2018
Yläpohja
Poistatin vanhan rakennuksen vintiltä sahanpurut pois. Sahanpurujen alla oli vanhoja paperisia rehupusseja (tyhjiä).Yllätykseksi kattovasat (puuosa...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Katto remppa ja tulisijat
04.11.2009 07:46
Jeannette Borén
Hei, minua kiinnostaisi saada tietää että voiko jostain hakea avustusta tuon meidän antiikkisen talon katto ja tulisijojen korjaamiseen. Minua surettaa että se pikkuhiljaa rapistuu.
Koskaan ei ole ollut koko talo talvea kylmillään, mutta osa huoneista kyllä.Onko kenelläkään tästä aiheesta tietoa?
05.11.2009 09:02
Hannu Rinne
Hei

Museoviraston avustukset, katso täältä:
http://www.nba.fi/fi/entavustus. (Kiire ei ole, hakuaika meni umpeen 2.11.)

Ympäristökeskuksen avustukset, katso täältä:
http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=49
523&lan=fi#a1 (Ei kiire tälläkään, hakuaika oli lokakuun loppuun.)

Museoviraston apu on pääsääntöisesti erittäin hienon kulttuuriperinnön vaalimiseen. Ympäristökeskuksen tuki on tavanomaisempiin kohteisiin ja niiden perussäilymiseen: perustukset, vesikatto, lämmitystekniikka jne.

Huomaa, että talon korjaamiseen voi hyödyntää kotitalousvähennyksen, mutta sitä ei saa, jos on saanut valtion tukea, eli näitä yllämainittuja avustuksia. Veroviraston ohje kotitalousvähennyksestä: http://www.vero.fi/default.asp?path=5,40&article=8348&domain
=VERO_MAIN#eka

t. PM / Hannu
05.11.2009 16:07
Jeannette Borén
Kiitos vastauksesta tuon museoviraston löysinkin eilen ja huomasin päivämäärän :) eli kohtalo nyt sitten määräsi siltä osin kuitenkin siirtämään remonttia.
Käyn vielä tutustumassa tuohon ympäristökeskuksen tukeen.
Talomme on rakennettu vuonna 1848 ja on kyllä hyvässä kunnossa,vesikattoa ja tulisijoja lukuunottamatta.Talo on myös suojelukohde eli kyllä pitäisi saada laitettua talo käyttökuntoon. Hirret on kaikki kunnossa, myös alimmat sillä ne on korkeiden porakivien päällä.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät