Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Suopakuurattu lattia
23.06.2014 23:16
Tiina Töyrä
Etsin tietoa suopakuurauksesta ja sen kestävyydestä.
Jotain ohjeista hommaan löysinkin netistä, utta nyt askarruttaa tuon kestävyys.

Kohteena on lämmittämätön vanha ulkorakennus, johon halutaan kesäkäyttöön juhlatila. Pohjana on betonivalu ja sen päälle ajatuksena rakentaa lautalattia. Sitä pohdin tässä, että kestääkö suopakuurattu lattia kosteutta miten tuollaisessa tilassa taven/syksyn aikana? Käytössähän tuo tila on lähinnä kesäisin, kuluminen ei ole ongelma varmasti, vaan enemmän juuri tuolämmittämättömän tilan kosteus. Olisko kenelläkään tieota ja nääkemystä tästä aiheesta?

Terkuin, Tiina
24.06.2014 10:30
Hannu Rinne
Hei

Meillä suopakuurattiin remontoidun saunan ja pukuhuoneen lattiat viime kesänä. Lattiat menivät täysin moitteetta talven yli. Tilat ovat kylmillään ja käytön aikana lämpötilan nousee voimakkaasti. Voimakkaista lämpö- ja kosteusvaihteluista ei siis ole - ainakaan meidän kokemuksella - haittaa.

t. Hannu
24.06.2014 14:57
Tiina Töyrä
Loistava foorumi, eilen kirjauduin keskustelufoorumille ensimmäisen kerran ja heti sain vastauksen!

Kiitos kaunis tästä kommentista, uskallan edetä siis tämän suunnitelman mukaan. Onko teillä millainen rakenne tuon lattian alla?

Terv, Tiina
24.06.2014 17:27
Hannu Rinne
Hei

Löylyhuoneessa on 2"x4"-koolaus ja sen päällä ponttaamaton höylätty lautalattia. Ponttaamaton puu kuivuu nopeasti eivätkä raot kuitenkaan kylmennä saunaa. Joulusauna onnistuu mainiosti kovallakin pakkasella.

Pukuhuoneessa on kymmenen senttiä puukuitueristettä ja ponttilauta.

Aina keväällä tehdään uusi kuuraus, jotta kulunut suopakerros saadaan vahvistettua.

t. Hannu

PS
Ei täällä aina näin nopeasti ehdi tai osaa vasta.
s-a

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät