Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Voiko emaloitua puuhellaa maalata?
23.05.2014 14:16
Anne
Hei,

Olemme hankkineet emalisen puuhellan viime talvena. Myyjä oli siistinyt hellaa valkoisella maalilla, mikä nyt alkukesän kirkkaudessa nousee kokolailla räikeänä esiin emaloidusta pinnasta.

Haluaisimme maalata hellan uudelleen, mutta olemme epävarmoja siitä, millaisella maalilla se tulisi tehdä, ja onko emalipintaa edes mahdollista maalta.

Oma ajatuksemme on, että soodapuhaltaisimme hellan kauttaaltaan, ja maalaisimme sen mustalla kuuman kestävällä spray maalilla. Luukkujen kannet tulisivat samalla maalilla, mutta hopeisen metallin sävyisenä.

Uskallammeko alkaa tähän operaatioon, vai antaudummeko mahdottoman edessä?


Anne
25.05.2014 22:45
AD
Emalimaali on senverta kovaa että kannattaa selvittää onko hiekkapuhallus tarpeen vai riittääkö sooda.
Pintaan löytyy myös emalimaalia , pinta on hyvin lähellä aitoa, pelkään vain että kuumankestävää emalimaalia ei pakosta löydy ihan helposti.
-Emalimaali, kuumankesto ?
-Kuumaankestomaali, ulkonäkö ?
-uudelleen emalointi, hieno, varmaankin kallis ratkaisu.
28.10.2016 08:38
Ulla Suonio
Hei, olemme samassa tilanteessa ja haluaisin maalata emalipintaisen puuhellan. Mihin ratkaisuun päädyitte ja miten on toiminut? Minä olin ajatellut myös kuumankestävää spraymaalia, mutta tarttuuko se emaliin?

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät