Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Kivirakenteisen vanhan talon eristäminen?
26.04.2014 13:24
Heli Ratia
Hei, olemme ostamassa taloa ja meille tarjottiin kivirakenteista rintamamiestaloa! Kyllä, kyseessä todellakin on kivirakenne (sementtitiili tms.), missä rappaus päällä. Koskaan ei ole vastaavaa tullut vastaan, joten kysyisinkin onko tuollaisessa talossa jotain riskirakenteita? Talo on eristetty villalla sisäpuolelta (10 cm) ja arkkitehti oli käynyt arvioimassa talon ja hänen laskelmiensa mukaan kosteus ei tiivisty eristeisiin. Katto ja ikkunat on uusittu 80-luvulla ja samalla remontoitu kylpyhuone ja sauna. Katto ei ole koskaan vuotanut ja kellarikerros pysyy läpi vuoden kuivana. Koneellista ilmastointia ei tietääkseni ole eikä myöskään ilmalämpöpumppua. Onkohan tällainen talo aarre vaiko pommi?
01.05.2014 18:52
Hannu Rinne
Hei

Katso rintamamiestalo-kirjan sivu 197; siinä on yksi mahdollinen rakenne. Perussääntö on, että eristeen on parempi olla massiivisen osan eli hirren tai tiilen ulkopuolella. Näin toki harvoin on. Jos ulkoseinä on kylmä ja eriste tehokas, voi eristeen ja tiilen väliin tiivistyä kosteutta. Kondensoituva vesi ei edellytä vesivuotoja, vaan pelkkä asuminen tuottaa nelihenkiseltä perheelta n. 10 litraa vettä vuorokaudessa. Suurin osa kulkeutuu ulos tuuletuksen mukana, mutta osa lähtee seinän sisään.

Riippuu asumistavoista ja sisäpinnoista, onko rakenne kuiva.

t. Hannu
27.05.2014 23:10
Heli Ratia
Kiitos vastauksesta! Kauppoja ei kyseisestä talosta kuitenkaan tullut, mutta nyt ollaan hieromassa kauppoja toisesta talosta, jossa paljon enemmän alkuperäistä jäljellä: pinkopahveja ja paneeleja sekä lautalattiaa ja kellarikin lähes alkuperäisessä asussaan, joten tällä foorumilla taidan vierailla jatkossakin :)
25.01.2017 19:39
Mikko Kauranen
Tervehdys Heli. Vanha keskusteluketju, vieläkö täällä on elämää? Luin kellaria koskevan juttusi. Itsellä lähes identtinen tilanne. Toivottavasti kuulemiin!

-Mikko

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät