Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Rossipohja remppa
28.02.2014 17:50
Petteri Suhonen
Tervehdys.
Asun 140 vuotta vanhassa hirsitalossa.Rupesin uusimaan tuvan lattiaa.Kaikki niskapuut olivat pehmenneet.Lisäksi pohjalla olevat kelleslankut olivat myös osittain lahoja.Seinähirret olivat juurikin säästyneet.Muutamassa kohti oli"tomua"Kaikki tavara oli kuivaa kuin ruuti.

Vanha rakenne alhaalta päin:Kelleslankut,sammal 15cm.,hiekkaa 10cm,Lastulevy,muovimatto.

Suunnitelmissa olisi tällainen rakenne:Tuulensuojalevy,40cm selluvillaa,lämmönjakolevyt(0,6mm.rosteripelti),lastulevy,
laminaatti.

Miltä tällainen rakenne kuulostaa?Onko riskiä mielestänne lattialämmössä?Lattian alle ajattelin laittaa mursketta,ja lekasoraa.Tuuletus on talossa ok.Lattian alla on tilaa n.80cm.Seinähirsistä veistän lahot pois.Kannattaako veistokohtia käsitellä millään aineella?
04.03.2014 13:22
Raimo Kantonen
Terve Petteri

Hyvä ettei hirret olleet tuon kehnommassa kunnossa. Säästyt melkoiselta työltä. Em. rossilattian rakenne näyttää oikein hyvältä omaan silmääni, mutta paria asiaa kannattaa miettiä/ ottaa huomioon.

Lue ihan ekana vasemmalta kohta alapohja. Muista että kun teet rossilattian uudella rakenteella tuulensuojalevy on kannatettava altapäin riittävän tiheällä laudoituksella. Kiinnitä huomiota lattiavasojen/niskojen ja tuulensuojalevyn väliseen saumaan ja siihen että siitä tulee tiivis. Vasemmalla on siihenkin oiva rakenne. Pellavanauha ja kolmiorima. Ei ole vetoa!

Jos olet aikeissa laittaa kunnon lankkulattian (35-50mm) niin tuo puulattialämmitys ei toimi. Paksu puulankku eristää liikaa lämpöä eikä se johdu sen läpi.Juuri tämän vuoksi hylkäsin itse tämän ja päädyin pattereihin. Taitaa karkeasti 30mm olla ehdoton maksimi tuon lattialämmön kanssa. Lisäksi nuo lämpölevyt tulee tukea jotenkin etteivät paina eristettä kasaaan. Joissain lämmitystyypeissä lattiaan laitetaan myös folio lämpöä heijastamaan. Folio on höyrynsulku eikä mielestäni edes ajatuksen tasolla kuulu 140 vuotiaan talon lattiaan. Jos lattiasi on ohuempaa ja aiot käyttää lattialämpöä niin muista riittävän tiheä koolaus. 25mm mökkilattiaa en itse 90 cm niskaväliin laittaisi.

Että tämmöisiä ajatuksia.
03.06.2014 23:38
TyrVP
Terve,

Olen suunnitellut vastaavanlaista remonttia 1920-luvulla rakennettuun hirsitaloon. Luin nuo alapohjan remontoimiseen tarkoitetut ohjeet. Olisi pari lisäkysymystä.

Onko siitä selvää etua, jos laittaa rossipohjan alle kuitulevyt ulkoseiniä vasten ja levyn sekä seinän väliin vielä ohjeissa mainitun remonttipaperin (ainakin nurkkaan)? Luulisi nimittäin että vedon torjuminen ulkoseinästä olisi oleellinen asia. Etenkin nurkkasalvoksista tuppaa hiukan aina puhaltamaan.

Mitä mieltä olette mustasta tervapaperista, onko se ominaisuuksiltaan hyvää välikaton tai rossipohjan alle?
07.07.2015 19:42
TaJu
Moi,
samoja asioita pohdin täällä eli pitäiskö laittaa paperi ja huokolevyt lattian "taakse" jäävään seinään - vaiko suoraan ekovilla päin hirsiseinää..? Oletko saanut vastauksia?Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät