Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Kylmän ullakon käyttöönotto
04.01.2014 07:43
Kekkoset
Tervehdys Savosta!

Perheemme kasvaessa olemme alkaneet suunnitella vanhan hirsitalomme tilojen laajentamista kylmälle ullakolle.
Tällä hetkellä ullakko on siis yhtä avointa tilaa, jonne menee erittäin jyrkät portaat kuistilta.

Talomme on rakennettu kahdessa osassa: vanhempi osa 1800- luvun puolella (tupa ja kaksi kamaria) ja uudempi osa noin 1920-1930. Yläkerran rakentaminen koskee nimenomaan myöhemmin rakennettua talon osaa, sillä vanha puoli on niin korkealaipioista ettei sen päälle huoneita mahtuisikaan. Puolet talon ullakkotilasta jää siis jokatapauksessa kylmilleen. Talossa, kuten myös kaikissa pihapiirimme muissa rakennuksissa, on kolmiorimahuopakate, jonka uusinta tulee ajankohtaiseksi kymmenen- viidentoista vuoden päästä. Alimpana kerroksena on pärekatto.

Kyselemme nyt tämän kanavan kautta kohtalotovereiden kokemuksia vastaavanlaisista remonteista. Millaisiin ratkaisuihin olette päätyneet? Yläpohjan tuulettuvuus huolettaa.. Oletteko tehneet ullakon huoneisiin katon vesikaton myötäisesti vai rakentaneet lisätilan ns. laatikkohuoneena? Otamme kiitollisena vastaan myäs kuvat ja linkit blogeihinne.

Oma pohdintansa on myös portaissa. Kuinka sovittaa vanhaan taloon sopivat portaat nykyiseen eteiseen..
27.05.2014 22:23
jaana
Hei!
Myös minua askarruttaa ihan samat kysymykset omassa talossamme.Olisin kovasti kiitollinen lisätiedoista!

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät