Viimeisin kommentti:
Hannu Rinne, 20.06.2018
Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
Hei Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä. Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipape...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Apuvälineitä klapitöihin
23.10.2013 16:11
Hannu Rinne
Hei

Sain Tapani Kokolta postia sen jälkeen, kun hän oli lukenut Klapikirjaa:

"Olen itsekin tehnyt polttopuita mökillä 50 vuotta. Siinä sivussa olen kehitellyt omia juttuja. En malta olla käyttämättä tilaisuutta hyväkseni kehua olleeni nuorukaisena 50-luvulla yhden talven hevosen kanssa metsätöissä.
Liitteenä on valokuvia klapihommia helpottavista keksinnöistä. Varapeukalo on turvallisuutta parantava väline, silloin kun klapeja pitää pilkkoa vielä pienempiin osiin ja klapi ei tahdo enää pysyä pölkyllä pystyssä. Työtehoseura on antanut siitä hyvän arvion.
Kehittelin toisenlaisen kirveen. Siinä terä on poikittain. Terän lyöjän puoleinen kylki on suora ja toinen kylki ulospäin kaareva, näin kaikki liike-energia kohdistuu palikan irrottamiseen. Terän takana on tappi johon kirveen liike pysähtyy, jolloin pöllin vielä halkaisematon osa jää pystyyn seuraavaa lyöntiä varten.
Kehitin myös tukkisaksista paremmin pienten pöllien käsittelyyn soveltuvan työkalun. Pöllit voivat olla märkiä, lumisia ja jäisiä. Niiden käsittely käsin ei ole kovin mukavaa. Pöllisaksissa on kolme koukkua ja jousi. Laitteella voi kevyesti kumartumalla kaapata yhdellä kädellä pöllin maasta mistä asennosta tahansa. Kolmas koukku estää pölliä heilumasta. "
23.10.2013 16:11
Hannu Rinne
23.10.2013 16:12
Hannu Rinne
23.10.2013 16:12
Hannu Rinne

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät