Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Hirsiseinän eristys
07.10.2013 18:22
Carolin Nedermo
Asumme 1890-luvulla rakennetussa puutalo-osakkeessa. Remontoimme olohuonetta ja huomasimme että eristys sisältäpäin ulkoilmaa vastaan on seuraavanlainen: hirsiseinä, ilmarako ja sitten gyproclevy.
Miten suosittelisit että eristäisimme hirsiseinän? Huone on ollut kylmä talvikuukausina.

Terv. Carolin Nedermo
16.10.2013 19:03
Hannu Rinne
Hei

Ymmärränkö oikein: sisällä ensin hirsi ja ulkoilman puolella gyproc? Siis paperilla päällystetty kipsilevy uloimmaisena. Tuntuu epätodennäköiseltä, saattaa olla jokin muu levy.

Toinen asia on lisäeristäminen yleisesti, ja nyt täytyy sanoa, että se on niin laaja kokonaisuus, että sitä ei kannata puristää yhteen viestiketjun vastaukseen. Lue vasemmalta kohta Lisäeristäminen, ja katso vaikkapa Selluvillan ja Ekovillan nettisivuilta lisäohjeita.

Perusohje: eriste mieluummin hirren ulkopuolelle, jotta hirsi ei jäähdy liikaa. Käytä hengittäivä materiaaleja (kosteutta ja vettä imeviä ja haihduttavia), jotta vesi ei jää rakenteiden sisään.

Terveisin

Hannu
08.02.2015 09:59
Carolin Nedermo
Sisällä ensikis gyproc, sitten ilmaa, hirsi ja ulkolaudoitus. Tiedän että eristys olisi parasta tehdä ulkoapäin. Asumme kuitenkin rivitalossa enkä usko että näin tulee tapahtumaan.
08.02.2015 10:03
Carolin Nedermo
Eristimme olohuoneen remonttileijonalla ja asuinmukavuus on parantunut huomattavasti. Kohta vuorossa on keittiö.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät