Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Peseytymistilat ja jätevettäkin
04.05.2013 19:55
TaJu
Hei!
1945 rakennettuun hirsitaloon on suunnitteilla päätykuisti, johon sijoittuisi pieni wc, kylpyhuone, kodinhoitotilat ja eteinen-sisäänkäynti (yht. n. 12-15 m2). Talon vanhasta osasta uuteen osaan puhkaistaisiin kulku keittiön ikkuna-aukon kohdalle. Mitä erityisesti pitäisi suunnittelussa ottaa huomioon? Uuteen osaankin tulisi rossipohja, ja lämmitys varmaankin vesikiertoisella lattialämmityksellä.
Talon vanhaan osaan ei vedettäisi vettä lainkaan (ei ole tähänkään saakka tullut) ja lämmitys hoituisi edelleen puulla, mahd. ilmalämpöpumppu kuitenkin varalle.

Olen tuumannut kuistin rakentamisen "huone huoneen sisään" -rakenteella, onnistuukohan? Perinnemestarin remonttikirjan s. 77 kuvaa vaan en osaa hahmottaa omaan tilanteeseeni. Rakennusmies oli huolissaan kylmäsillan muodostumisesta uuden ja vanhan välille (jos oikein ymmärsin..)

Entä sitten jätevedet - onko käyttökokemuksia esim. Iisi-, Vestelli- tai Biorock-puhdistamoista? Imeytyskenttäsysteemillä valitettavasti ei kai onnistu tähän tontille.
Maalla, haja-asutusalueella asustelen yhden hengen taloudessa.
23.05.2013 09:08
Hannu Rinne
Hei

Huone huoneen sisällä on tosiaankin talon rungon sisäpuolelle tuleva ratkaisu. Suunnittelemasi kosteantilan osa rungon ulkopuolella on toki vielä parempi ratkaisu. Kirvesmies on oikeassa huolehtiessaan vanhan ja uuden osan liittymäkohdasta: vanha kivijalka on usein aika hutera eli ulottuu vain vähän maan sisään ja uusi osa perustetaan - ainakin periaatteessa - routimattomaan maahan saakka. Tämän seurauksena vanha ja uusi osa voivat liikkua talvella eri tahtiin. Tämä riippuu toki maaperästä ja perustuksista. Liitoskohdan on oltava sellainen, että se kestää pienen liikkumisen. Kylmäsiltaa ei tule, kunhan eristeitä on riittävästi oikeissa paikoissa.

Puhdistamoita en juuri tunne, mutta sen muistan kuulleeni, että ne eivät välttämättä toimi kovin hyvin pienellä jätevesimäärällä. Tarkista tämä tieto vielä valmistajalta tai maahantuojalta - älä laitetta myyvältä rautakauppiaalta.

Hannu
29.05.2013 22:36
TaJu
Hei! Kiitokset vastauksesta, tämä auttaa eteenpäin. Kaivinkone alkoi tänään jo möyriä pihalla - onneksi olin ehtinyt sokkelin kaivaa jo osittain esiin, sillä muutoin olisi hieman hirvittänyt :)
Onneksi on kokenut ja taitava kaivurikuski!

Jätevesiasian kanssa edelleen vähän solmussa mutta puhdistamoista olen tuota samaa mieltä ja tässä projektissa koitetaankin mennä nyt sitten -ja/tai suodattamosysteemillä. Joka tapauksessa vessavedet eri viemäriin kuin harmaat.

Kehtaako vielä vinkkiä kysäistä noiden eristeiden oikeisiin paikkoihin? Entä uretaanin käyttö liikkuvissa saumoissa ja ikkunoissa? Sitä yritetään mulle jälleen tunkea, Nimimerkillä viimeksi 10 vuotta sitten rakennusprojektissa jouduin kompromissiin - nyt saisi yksin päättää :)
30.05.2013 10:01
Hannu Rinne
Hei

Eristeiden oikeat paikat ovat niin tapauskohtainen juttu, että siihen ei voi näin kirjoittelemalla antaa vastausta. Eristettä pitää olla paljon ja ennen kaikkea ilmavuodot on tukittava eli rakenteen on oltava sellainen, että kaikki kohdat saa paperoitua vetoa estämään.

Uretaani hiiteen ja pellavaa tai puukuituvillaa sen sijaan. Jos puu, vesi ja uretaani pääsevät samaan kohtaan, syntyy hometta ja lahoa.

Koita rakentaa myös niin, että talon alle pääsee konttaamaan, jotta siellä voi käydä aika ajoin (kerran vuodessa) tarkistamassa, että kaikki on kunnossa.

t. Hannu
03.06.2015 11:00
Pirkko
Hei

Miten ratkaisit eristyksen? Itsellä vastaava tilanne edessä.

T.Mietiskelijä

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät