Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Kissanluukut
22.04.2013 11:37
ML
Katselin yhtä 1920-luvun hirsitaloa ja talosta näyttäisi puuttuvan alapohjan tuuletusluukut kokonaan, kivijalka on betonia tai tiiltä tms. Talo on loivassa rinteessä.

Onko olemassa jotain pohjarakennetta tuolta ajalta, jossa luukkuja ei tarvita? Tietääkseni luukut täytyisi aina olla? Onko oletettavissa, että tämän talon alapohja on täysin homeessa? Uskaltaako tällaista taloa ostaa?
22.04.2013 11:45
Hannu Rinne
Hei

Olet oikeassa, luukut pitäisi olla. Jos talo on aivan rutikuivalla maaperällä, voi alapohja olla kunnossa, mutta muutoin tuo on riskirakenne. Talon alle on päästävä jostain tutkimaan rakenteita, ennen kuin niiden kunnosta saa varmuuden.

t. Hannu
23.04.2013 13:59
risto pakkala
Terve

....niin minäkin luulin. Siis että meillä olisi rossipohja kun on muutama luukku kivijalassa.
Lattiaremontissa valaistuin kun huomasin että kivijalka olikin täynnä hiekkaa. Ja on edelleenkin. Hirret hiekan päällä ja lankut hirren päällä. Kaikki kuivaa. Luukut olikin kellarin tuuletukseen yms laitettu.
17.04.2014 18:52
Kristiina Ilmonen
Hei!

Vähän myöhässä tulee kommentti mutta kuitenkin.

Meillä on 1920-luvun lopun hirsitalo, jossa on betoninen umpisokkeli. Luulimme myös ostovaiheessa, että olisi kiinnimuurattu rossipohja, niinkuin kuntoarviossa sanottiin (heh). Tuuletusluukkuja ei näkynyt. Porattiin myyjän kanssa reikä keittiön lattiaan (hellan alle) ja tutkittiin. Alapohjan rakenne ei ollutkaan rossipohja vaan maanvarainen päällekoolattu betonilaatta. Sokkeli on alkuperäinen.

Näitä on siis ruvettu tekemään jo tuossa 20-30-luvun vaihteessa. Meidän kylällä on useampi. Tämä oli ainakin minulle aikanaan uutinen, luulin että vasta 60/70-luvulta olisivat yleistyneet.

Ostimme talon ja nyt rempataan, otetaan vähitellen lattiat auki, piikataan vanha ohut laatta pois ja valetaan uusi laatta, alle kunnon eristykset hiirensyömien tilalle. Alin hirsikerta menee kengitykseen niinkuin nyt yleensäkin.

Eipä tässä sen kummempia, kun tiesi mihin ryhtyy. Toki vanhallakin lattialla olisi voitu mennä, kun talo on kuivalla paikalla, mutta periaatteessa tuo rakenne on jo niin vanha ettei haluta riskeerata ja putsataan mieluummin kunnolla tässä vaiheessa.

terv. Kristiina

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät