Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Uusi lattialankku vanhan päälle?
15.04.2013 17:58
Leena
Pari kysymystä lattialankun asennuksesta.

Salin kokolattiamaton alta löytyi vanha huonokuntoinen lattialauta. Lankku on aika kapeaa eikä sitä ole koko huoneen alueella vaan osa korvattu raakalaudalla, eikä muutenkaan oikein sellainen, että sen haluaisimme säilyttää(edllisessä remontissa pilalle mennyt ja isot raot). Lankku narisee kävellessä, koska on huonosti naulattu kiinni edellisen remontin jälkeen (tuolloin lisätty purua ja asennettu päälle kuitulevyt+kokolattiamatto). Viereisessä ruokailuhuoneessa on tuolloin purettu vanha lauta ja tilalla on raakalauta, nariseva huonosti naulattua sekin.

Voiko nämä vanhat laudat jättää alle (purua näyttäisi olevan riitävästi), laittaa esim.tervapaperi estämään vetoa ja uusi lankku (28 tai 33mm paksu) päälle?

Vai onko syytä purkaa vanhat laudat pois, lisätä jotain lämpöeristettä (ekovilla?) ja uusilankku paikoilleen?

Miten tuo lattia kannattaisi toteuttaa, jotta lattiasta saataisiin mahdollisimman lämmin ja hyvä?

Leena
22.04.2013 11:51
Hannu Rinne
Hei

En suosittele uutta lautakerrosta päälle. Ensimmäinen ongelma on, että ovet eivät mahdu aukeamaan, kun lattia nousee korkeammalle. Uudet laudat myös painavat alempia lautoja, joten narina voi jatkua remontin jälkeenkin.

Lattian lämpimyyden kannalta on kokonaisuuden oltava oikein rakennetun. Alimpana kunnollinen paperointi tuulensuojana, sen jälkeen riittävästi eristettä ja lopuksi vielä paperi ja pintalauta. Eristeteho paranee, jos sahanpurun muuttaa sellueristeeksi, mutta jos lattia ei nyt tunnu kylmältä, ei kannata hävittää vanhaa eristettä; kunhan lisää painuneen tilalle lisää.

t. Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät