Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Kylpyhuone yläkertaan
02.04.2013 11:04
Juha Aaltonen
Hei, meillä on vuonna -20 rakennettu hirsitalo ja olemme suunnitelleet kylpyhuonetta yläkertaan. Olemme hieman epävarmoja jaksaako yläkerta kantaa betonivalun.

Yläkertaan päädyttiin koska se on isoin huone (10m2) mihin kylpyhuonetta voisi ajatella tässä talossa. Huoneeseen tulee altaallinen suihkukoppi.

Tarkoitus olisi että huonetta ei tueta seiniin vaan lattiaan mutta hitaasti painuvan lattian riski huolettaa.

Keneltä voisi saada jonkinmoisen laskelman siitä että jaksaako lattia kantaa painumatta? Remonttimies sanoi että kyllä jaksaa mutta haluaisin vielä toisen mielipiteen.
07.04.2013 15:38
AD
Remonttimiehen arviointeihin en itse juurikaan uskaltaisi uskoa vaikka itse remontin tekisinkin.
Betonilattia yläkerran vessaan kuulostaa mielestäni aika uskaliaalta hirsitalossa.
Meillä on talossa ollut yläkerrassa kusilaari ulkoseinässä ja putki josta roiskeet poistuvat mailmaan, en usko senkään olevan ratkaisu kysymykseen.
Pelle Pelottomana ja kaikkea pyhää häpäisevänä tuli mieleeni aivan päinvastainen ajatus.
Tukeva lattia johon laminoisi muutaman kerroksen lasikuitua, rakenne on kevyt ja oikein tehtynä uskon peittoavan nykyiset vesieristeet 10-0 , pieni eläminen ei riko mitään, ja rakenteessa ei ole mitään orgaanista joka homehtuisi.
08.04.2013 13:43
Juha Aaltonen
Tuo lasikuitu idea on mielestäni erinomainen. Vielä herää kysymys pinnoista, eli saako siihen laatan kiinni vai pitäisikö käyttää puuta pinnassa?

Eikös veneissä käytetä tuota lasikuitumenetelmää?
08.04.2013 14:33
Juha Aaltonen
Onko kellään kokemusta wedi levyistä, käsittääkseni aika kevyitä?
09.04.2013 21:16
AD
Lasikuituun voi vetäistä pohjaksi vesieristeen mielenrauhaksi ennen kaakelointia.
Lasikuidun alla on kuitenkin oltava varmasti joustamaton alusta, jos pinnoitteena käytetään muovimattoa pohjan tukevuudella ei enää ole aivan yhtä suurta merkitystä.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät