Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Vanhojen ikkunoiden palautuksesta
29.03.2013 11:09
Johanna
Heipä hei!

Kysyisin seuraavaa:
1920-luvulla rakennettuun taloon on jossakin vaiheessa -ehkä 50-60 -luvuilla?- vaihdettu isot, rumat "näyteikkunat" (kauneus tietysti katsojan silmässä). Vintiltä löytyi osa alkuperäisistä T-ikkunoista.
Mietimmekin, olisiko järkeä teettää vanhan mallin mukaiset uudet ikkunat vai tyytyä noihin isoihin hirvityksiin? Ongelma lähinnä on se, että sisältä talo on ollut hirsipinnalla ja sellaiseksi sen haluaisimme jättää. "Uudet" ikkunat ovat vanhoja ikkuna-aukkoja siis selkeästi suuremmat, eli jos palautamme T-ikkunat, niin ikkunan viereen jäisi (tietysti hirrellä täytettävä) kolo. Kysymys kuuluu, onko kukaan onnistunut täyttämään tuota kyseistä aukkoa niin, että se ei ole silmiinpistävän häiritsevä, kun sisäseinä on paljaalla hirrellä? Saako sauman tehtyä "huomaamattomaksi"?

Vinkkejä, neuvoja, kokemuksia kaivataan!
Kiitos avustanne.

Johanna
29.03.2013 22:16
AD
Kaikkihan on mahdollista, onko operaatio sitten hintansa arvoinen, itse en asiaan usko.
Itse kyllä palauttaisin alkuperäisen kokoiset ikkunat ja päällystäisin sitten sisäseinät, omasta mielestäni kokonaisuus olisi paremman näköinen kuin niillä vääränkokoisilla ikkunoilla.
04.01.2014 07:15
Kekkoset
Hei!

Meidänkin hirsitalovanhuksen ikkunat oli vaihdettu aikoinaan näyteikkunoihn. Muutama ikkuna oli onneksi laitettu silloin umpeen ja ne olivat näin säilyneet tallessa. Nämä alkuperäiset kuusiruutuiset ikkunat kunnostettiin kuistille.

Teetimme alkuperäisten ikkunoiden mallilla uudet ikkunat puusepällä. Tupaan sekä keittiöön tehtiin samalla mittakaavalla 9 ruutuiset isommat ikkunat. Ikkunat käyvät taloon yllättävän hyvin ja tuovat entiseen savutupaan myös hiukan enemmän valoa. Saimme projektissa ison säästön, kun maalasimme ikkunat itse.. Urakka oli työläs, mutta kannattava.

Kuusiruutuisien ikkunoiden sijoittaminen ei tuottanut meilä ongelmaa sisätiloissa, sillä ko. huoneissa oli hirsiseinä vuorattu. Talomme on kuitenkin hirsipinnalla myös ulkopuolelta, joten ikkunoiden pienentäminen piti peittää siellä harmaalla laudoituksella. Laudoitusta ei kyllä huomaa harmaassa hirsiseinässä, jos siitä ei erikseen mainitse. Yhdessä huoneessa aukkoa myös pienennettiin hirsillä, kun huone oli hirsipinnalla. Ulkopuolelta eron huomaa , mutta sisäpuolella sauma osuu juuri uuden väliseinän kohdalle.
Blogista näet kuvia: www.ylatalo.blogspot.com

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät