Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Hirsiseinän panelointi / paperointi
01.03.2013 20:34
Elina Syrjänen
Moi!
Tässä ollaan pyöritelty seuraavanlaista kysymystä eikä oikein päästä päätökseen: Kannattaako paneloitava hirsiseinä paperoida ensin vai voiko panelit läntätä suoraan hirrelle? Onko paperoinnista sanottavaa hyötyä kesäkäyttöisessä mökissä, kannattaisiko paperoida vain nurkat tms?
03.03.2013 17:56
Hannu Rinne
Hei

Paperointi on lähinnä vetoa vastaan. Kesäkäyttöisessä möksissä se ei siis ole välttämätöntä. Toisaalta, keväällä tai syksyllä voi harmittaa, kun veto alkaakin häiritä. Paperi on halpaa ja helppo laittaa eli ei siinä mitään menetäkään. Paperin on oltava tällaisessa käytössä hyvin hengittävää eli siinä ei missään nimessä saa olla muovia tai muita lisäpinnotteita. Tavallinen ruskea remonttipaperi riittää hyvin vedon pysäyttämiseen.

t. Hannu
03.03.2013 20:57
Elina Syrjänen
Kyse on siis sisäpaneloinnista. Kun tuntuu hyvin järkevältä, että ulkolaudoituksen ja hirren välissä olisi paperi ja se riittäisi. En ole ihan sisäistänyt että mihin kaikkiin väleihin paperia on hyvä laittaa..
05.03.2013 19:14
Hannu Rinne
Hei

Jos talo on vain kesäkäytössä, niin tällä ei ole kovin suurta väliä. Periaatteessa seinä pitää rakentaa niin, että sisäpuoli on huonommin kosteutta läpäisevä kuin ulkopuoli. Varsinkin talvella kostea sisäilma pyrkii seinän läpi ulos. Jos sisäpuolella on vain hirsi ja ulkona lauta+lateksi, niin kosteus jää lateksin taakse puuta lahottamaan. Virallinen sääntö sanoo, että sisäpuolen on oltava viisi kertaa tiiviimpi kuin ulkopuolen. Kosteuden siirtymisellä on suurta merkitystä kuitenkin vain talven aikana.

t. Hannu
05.03.2013 20:19
Elina Syrjänen
Ehkä on sitten kuitenkin parempi laittaa kuin katua ettei laitettu.. On vaan niin paljon hommaa mökkiraukassa että turhaa ei tyhmyyksissään huvita tehdä.
Lattian uusinta saatiin tehtyä hyvin soveltaen Sinun ohjeitasi, kiitos kun viitsit jakaa arvokasta tietoa!

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät