Viimeisin kommentti:
Hannu Rinne, 20.06.2018
Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
Hei Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä. Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipape...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

1910 rakennetun hirsitalon laajentaminen yläkerralla
10.02.2013 12:24
ilpo
Hei!

Paljon löytyy tältä palstalta hyviä vinkkejä ja neuvoja vanhoihin taloihin,mutta ajattelimpa vielä kysästä viisaammilta neuvoja omaa tönöä koskien :)

Ostettiin 1910 rakennettu hirsitalo, jota laajennettu 2000- luvulla lisäsiivellä(ph,wc,sauna ja pieni mh yläkertaan)

ajatuksena olisi laajentaa vielä vanhaa osaa yläkertaan,johon tulisi pari makuuhuonetta ja wc.

Alakerrassa lattia vanhalla puolella on multapenkkilattia joka olisi tarkoitus muuttaa rossipohjaksi (vanhat maat poistetaan,sepeli pohjalle ja uudet niskat ja puhallusvilla)Pintaan tulee lankkulattia.

Mutta sitten timpurin mielipide että välipohjan ja vesikaton eristämiseen käytettäisiin spu-eristeitä? Onko näistä uretaani eristeistä haittaa näissä paikoissa kun kummiskin hengittävä talo?

Alakerran seinät osittain joskus lisäeristetty jollain samaisella uretaani levyllä jonka pinnassa on puukuitu levy,onkohan nuista haittaa seinissä vai olisiko viisainta poistaa ne seinistä?

Hyvät neuvot ja vinkit on erittäin tervetulleita :)

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät