Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Mistä löytää vanha talo?
29.12.2012 00:01
ML
Yli vuoden etsinyt vanhaa hirsitaloa, mutta myytävissä ei ole eteen sopivaa tullut lähinnä sijainnin vuoksi. Onko kenelläkään ideoita miten löytää talo muuten kuin suurimpien asuntojenvälityssivujen kautta? Lehdessä ilmoittaminen tuntuu jotenkin turhalta kun ilmoitus näkyy vain sen päivän lehdessä. Vai onko se ollut kuinka toimivaa?

Tai miten suuria kustannuksia pienehkön hirsitalon siirtäminen kokonaisena maksaisi edes vähintään, lukuunottamatta hankintahintaa tietenkin? Sellainen sopiva olisi katsottuna, tosin en tiedä olisiko myytävänä, mutta kustannukset hirvittää.

Kiitos etukäteen jos joku osaisi vinkkiä antaa.
30.12.2012 15:08
AD
Ensiksi kertoisin mistä päin suomea etsit hirsitaloa, myös olisi hyvä tietää jotain hinta-/kokohaarukkaa.
Erilaisia takaisin maalle-sivustojakin on ollut ja on varmaan edelleen.
Myös kannattanee ajella kohdealueellaan etsiskellen sopivan näköistä paikkaa, jos se on asuttu eikun pihaan, asumattomasta kysymään lähinaapurista tai sitten kunnantoimistosta.
31.12.2012 10:45
ML
Pienehkö hirsitalo, 80-100 neliötä, rahaa ei ole suuria summia laittaa, yhden ihmisen budjetilla. Kuutostien tuntumasta Lappeenrannasta etelään päin, mutta valikoimat niin pienet/olemattomat.
31.12.2012 19:30
AD
Jos minä olisin vanhaa taloa noilla kriteerioilla etsimässä en rakennusta välitystoimistojen kautta etsisi.
Kohdealueellasikin on taatusti yli sata rakennusta jotka olisivat potentiaalisia ehdokkaita.
Salapoliisin työ ja järjen käyttä saattaa tulla hyvinkin tuottoisaksi kun aloittaa etsinnän vaikkapa edellisessä viestissäni esitetyin toimenpitein.
Ostetaan lehti-ilmoitusta en neuvoisi edes yrittämään.
04.01.2013 13:45
ML
Tietenkään kriteerit ei ole noin tiukat, mutta joku ajatus oltava minkä tyyppistä.

Olen miettinyt tuota kiertelyä, mutta oma aika ei oikein riitä tuohon, siksi nettiä ja mahdollisimman monia ihmisiä tavoittavaa keinoa lähinnä tarvisin. Ei vaan netistä tunnu löytyvän mitään sivuja/ilmoituksia tälle Suomen kolkalle. Myöskin myisikö joku talonsa vain jos joku ilmestyy pihaan? Eikö sellainen ilmoittaisi itse myyntihaluistaan?

Toivottomalta näyttää, mutta ei auta kun jatkaa, pitkä työmatka painaa jaksamista.
10.01.2013 22:33
AD
Jos ei aika riitä, saatikka sitten rohkeus avata keskustelu, on sitten tarve harkita käyttää jotain henkilöä, sellaista jollain löytynee se rohkeus/taito suorittaa asia puolestasi.
Netistä ei löydy mitään normaalitavoin, jos nettiä haluaa käyttää etsintään on luovuus se joka saattanee tarjota ratkaisun.
On kuinka on, vanhoja, myytäviä rakennuksia on pilvin pimein, ympäri koko suuren Suomen, on hylättyjä, pesiä, kaikkea mahdollista, sellaista jonka myytävänä, ainut ongelma on juuri kuten Sinulla pitää löytää vastapuoli ja löytää itseltäsi rohkeus etsiä se.
11.01.2013 12:08
risto pakkala
terve

oiskohan tuolla sopivaa:
http://www.navetta.com/vanhat_rakennukset

itsel
leni voisin löytääkin ellei sellaista jo olisi.

14.01.2013 12:42
Henri Väänänen
http://www.lundagard.fi/webshop/

Tuolta löytyy myös vanhoja taloja ja siirrettäviä hirsikehikoita.
Kustannuksista sen verran että suht oikean suunnan saat, kun kerrot asuinneliöt 1600 - 1800 eurolla.
Siirrettävä talo täytyy rakentaa uudelleen nykymääräysten mukaan. Tai näin ainakin täytyy olettaa. Kunnan rakennusvalvonnasta saat sinun kuntasi käytännön selville. Mutta vanhasta rungosta saa kyllä hienon ja tunnelmallisen sekä todennäköisesti myös terveellisen talon asua! Toki kustannukset kannattaa laskea sitten tarkemmin, kun sopivan rungon löydät ja suunnittelutyö alkaa. Suunnitteluvaiheessa kustannukset määräytyvät ja siinä vaiheessa niihin pystyy vaikuttamaan.
16.01.2013 08:11
Päivi Helmiö
Hei, tuli mieleeni Tori -sivusto, meillä se on toiminut hyvin remonttikuvioissa. Sinne voi laittaa ilmoituksen aluerajauksella. -Omalla seudullani näkyi nytkin ilmoitus myytävästä vanhasta hirsirungosta, (Rakentaminen ja remontointi -osiossa).
16.01.2013 10:46
ML
Kiitos vastauksista! Niistä on ollut apua.

Siis tilanteeni on se, että etsin

1. Muuttokuntoista tai pientä remonttia vaativaa hirsitaloa (tai kivitaloa).

Tai

2. Hintatietoa ja muuta tietoa siitä miten iso projekti kokonaisen talon siirtäminen, siis kokonaisena nosturilla lavalle. Tiedossa siis on jo kaksi kiinnostavaa taloa, kustannukset lähinnä kiinnostaa ja luvat, miten hankalia on saada vesi-viemäri-sähköliittymät tontille, kustannukset niistä, ja tärkeimpänä, mistä löytää luotettavat tekijät, se lienee vaikeinta, ja aikatauluista. Kuinka kauan vie siitä kun lupien hakemisen aloittaa siihen, että talo on edes tontilla kunnossa aloittaa remonttia. Kun itsellä ei omasta takaa neuvojia ole.
26.01.2013 12:52
Vesa Nuolioja
Minulla on päinvastainen ongelma kuin kysyjällä. Tosin en vielä tiedä, onko se ongelma. Olen nimittäin alkanut etsiä jatkajaa projektille eli siis myydä sen pois. Aloitin tiedottamisen Metsänkylän navetan sivuille avatussa facebook-ryhmässä "Pelastetaan vanhat talot". Kirjoitin sinne tämmöisen tekstin ja liitin myös muutaman kuvan. Minun projektini ei varmastikaan sovi kysyjälle, mutta on meillä sen verran yhteistä, että Kaakkois-Suomessa ollaan. Tällä suunnalla ei olla näissä asioissa likikään niin aktiivisia kuin jossakin muualla.

Se teksti siis:
"Kolmenkymmenen vuoden ajan olen vapaa-aikoina kunnostellut pientä rappiotilaa yhdessä perheen kanssa. Tila on Haminassa ja kooltaan 1,3 ha. Nyt suunnitelmissa on luopua projektista, joka on ollut hyvin mielenkiintoinen. Alan etsiä työlle jatkajaa ja ajattelin, että tämän ryhmän kautta ehkä voisi löytyä jokin vinkki.

Kylätie menee tontin halki. Pienempi osa, noin 0,5 ha rajoittuu järveen. Melkein rannassa on pieni takkatupa (ei saunaa), jonka tein entisestä hirsirunkoisesta kanalasta (alun alkaen paja). Suuremmalla tontin osalla on suurehko päärakennus, neliosainen aittarakennus (kolme osaa massiivihirrestä, yksi laudasta), erittäin suuri porakivistä tehty maakellari sekä pienoiskasvihuone.
Olemme aikojen kuluessa rakentaneet koko tontin puutarhaksi. Projekti on kestänyt niin kauan, että monet siemenestä kasvattamani puutkin ovat jo isoja puita. Pääasiassa puisto (siksi kai tonttia voi sanoa nyt) sisältää koristekasveja, puita, pensaita ja perennoja. Hyötykasvejakin on jonkin verran harrastettu. Ylpeyden aiheeni piharakentamisessa on monet hyvin massiiviset kivipenkereet ja –portaat, jotka olen itse tehnyt käyttäen apuna yleensä vain ikivanhaa maataloustraktoria. Olen rakentanut myös rannan puolen takkatuvan viereen tekolammen ja tuvan lähettyville myös suuren luonnonkalliota myötäilevän altaan. Aittarakennuksen päädyssä on puolestaan kalliolle muurattu pieni suihkuallas.

Olen ostanut naapurilta suuren yli satavuotiaan hirsirakennuksen, joka sijaitsee vain parinsadan metrin päässä tontistamme. Oli ajatuksena siirtää se omalle tontille ja rakentaa vakinaiseksi asunnoksi, mutta suunnitelmat muuttuivat. En ole vielä selvittänyt edes rakennusluvan saantia, mutta aion selvittää. Hirsirakennus on yllättävänkin hyväkuntoinen, sillä betonitiilinen vesikatto on pitänyt lukuun ottamatta savupiippujen juuria. Olen purkanut vuotokohtiin tulleet lahokohdat pois.
Mieluiten myisin projektin kokonaisuutena niin, että kauppaan sisältyisi myös vanha hirsitalo sekä koneet, joita on aika paljon.

Jos jotakuta ryhmäläistä alkaa kiinnostaa, niin keskustelen asiasta mielelläni sähköpostitse. Mitään kiirettä ei ole eikä kenenkään niin isoon projektiin pidä hätäisesti ryhtyäkään. Liitän mukaan kuvan vanhan hirsitalon päädystä, joka siis on naapurin tontilla noin parinsadan metrin päässä omasta tontistamme."

(huom. tuo maininta kuvan liittämisestä tarkoittaa sitä facebook-ryhmää. Tässä en nyt voi kuvia liittää, koska kuvat ovat vakinaisen asunnon koneella, mutta tätä kirjoitan kerrotussa "projektipaikassa")

Vesa Nuolioja
vesak.nuolioja@kymp.net
06.03.2013 20:05
Vesa Nuolioja
Päivitänpä vähän edellistä puheenvuoroani. En näköjään muistanut mainita, että on myös sähköistetty pienoiskasvihuone. Lisäksi on kaksi painevesijärjestelmää, toinen pumppaa vettä omasta kaivosta, toinen kasteluvettä järvestä.

Uutta on nyt sellainen asia, että olen äskettäin puhelimessa keskustellut pitkään Haminan rakennustarkastajan kanssa. Rakennusluvan uudisrakennukselle kyllä saa, koska tontti on hyvin suuri. Siinä vaiheessa, kun lupa vakinaiseksi asunnoksi tulevalle uudisrakennukselle hankitaan, pitää nykyinen asuinrakennus muuttaa nimikkeelle "talousrakennus". Rakennustarkastaja käytti myös sanaa "harrastetila". Samalla rakennuspaikalla ei nimittäin voi olla kahta asuinrakennusta. Minusta tällainen järjestely sopii kuvioon oikein hyvin. "Harrastetilahan" tämä nykyinen asuinrakennus on kaiken aikaa tähänkin asti ollut. Kun Perinnemestarin sivuilla ollaan, niin mainittakoon muutama nykyinen harrasteeni, jotka ovat työn alla: hyvin suuren ja vanhan pirtinpöydän kunnostaminen, tuplaoven tekeminen toisaalla kertomaani vintin makuusoppeen, vanhan sohvan kunnostaminen, talonpoikaistuolin entisöinti, maakellarin oven tekeminen...Rakennus mukautuu hyvin tämäntapaisiin töihin ja on lisäksi niin iso, että asumiseenkin jää jonkin verran tilaa.

Suosittelen muuten tämän keskusteluketjun aloittajalle facebookin "Pelastetaan vanhat talot" ryhmän keskustelujen lukemista. Siellä on hyvin paljon puheenvuoroja siitä, kuinka ihmiset ovat löytäneet "onnelansa". Ei ole välttämättä helppo asia. Yksi tuoreimpia puheenvuoroja oli sellainen, jos kerrottiin hyvin aktiivisen ja monenlaisen haun kestäneen ainakin 6-7 vuotta.
28.04.2013 17:29
Piritta Maho
http://kuluttaja.etuovi.com/crometapp/product/realties/commo
n/public/search/item/item.jsp?portal=eo&list_id=136715879843
70&itemcmd=move0&listSize=7&doListClickStat=true&itemgroup_i
d=50.1&itemgroup_id=50.7&item_id=41.2020180
Upea Moision kartanon väentupa myynnissä!

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät