Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Tapetit
07.11.2012 15:04
Leena
Onko kokemuksia sanduddin nonwoven tapeteista? Tehtaalta sanottiin tapettien olevan kuitukankaaseen painettuja, hengittäviä ja muovittomia. Toimiiko pinkopahvin päällä? Kovin ristiriitaista tietoa saa liikkeistä..

Tapettitalon malleista, kun ei löydy mieleistä mallia.

Leena
11.11.2012 18:28
Johanna Luiro-Ojanen
Myös minua kiinostaa nuo muovittomiksi mainostetut nykytapetit, voiko valmistajien sanoihin luottaa? Voiko käyttää nykyaikaisia liistereitä? Jos käyttää vanhanajan paperitapettia, miten estää kuvion sotkeentuminen liisteriin, kun eivät kuulemma kestä minkäänlaista kosteutta kuvioiden leviämättä? Olemme laittamassa kuitulevyn päälle tapettia piakkoin.

Johanna
01.01.2013 13:34
Bondegård Johan
Hei.
Mieleen kiintoisia kysymyksiä, ensisijaisesti on tärkeä tiedä minkälainen pintamateriaali seinälle on laitettu. Kuitulevy tyyppi: kovalevy, lastulevy, puolikova kuitulevy, huokoinen kuitulevy ja niin edelleen.
Nämä 3 ensin mainittu ovat erinomaisia tapetoida jos hoitaa pohjatyö menetelmä kunnolla.
Tasoite siellä missä on syvyyksiä levyssä, hiomalla keskikarkeudet P80 - P120. Mikä hienompi karkeus(ei liian hieno, kaikki on suhteellinen käsite) sen mukavampi hiota tasoitepinnat.
Non-Woven tapetti ei vaadi vettymisaika (ei liisteri tapetin päällä), siksi on tärkeä että seinäpinta on imeytyksen estetty ennen tapetointi.
Tasoitettu ja hiottu seinäpinta on siksi suositeltava myös pohjamaalata vesiohenteisen akrylaattimaalilla.
Esimerkiksi Colorian Dalapro Tapettipohjamaali.
Tapetointi saa sitten levittämällä liisteri seinään ja kuviallinen tapetti sovitettuna seinään.

Toivottaen hyviä tapetointi hetkiä ja hyvää uuden vuoden 2013.
Ystävällisin terveisin, sisustusmyyjä pohjanmaalta.
11.02.2013 13:25
Maria Virolainen
Hei, meikä myös kyselemässä samoja.Meillä 50-luvun talo jossa halltex-levyt ja siihen vedetty tapetti(ilmeisesti paperitapetti?) miehen mukaan noita tapetteja ei voi irrottaa vaan olisi vedettävä päälle uusi tapetti.Sanoo että halltexit menee pilalle jos vanhoja tapetteja alkaa repiin pois.Mutta kyselen samaa kun aloittaja että uskaltaako noita non-wowen tapetteja laittaa?Kun myyjät sanoo että uskaltaa mutta heihin aika vaikea luottaa...ja millaista liisteriä pitäisi käyttää?
17.02.2013 18:50
Erja Sokka
Hei! v.-28 rakennetun hirsitalomme seinissä oli haltexit ja tapetit. Vaihdoimme huokoleijonalevyt tilalle, päälle makulatuuripaperit ja sitten vanhan ajan paperitapetti. Käytimme vanhan ajan perinteistä liisteriä. Ei tapetti venynyt ja oli helppo käsitellä vaikkei meillä ollut pahemmin kokemusta. Tapettia ja makulatuuripaperia ja liisterit saa ainakin Viialan tapettitehtaasta Pihlgren&Ritola. Samoja myy Tapettitalo. Ohje on on Panu Kailan ohjeen mukaan. Olisi varmaan vanhat halltexitkin voinut vain uudelleen tapetoida, mutta haluttiin nähdä hirren kunto. Ja tapettitehtaasta saimme ohjeitakin tapetointiin! En kyllä tavallisesti "rautakaupasta" saa ohjeita vanhojen kohteiden korjauksiin. Maaleista esim. eivät tiedä mitään. Enkä halunnut laittaa nykyisiä muovitapetteja..

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät