Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Eteisen/kammareitten eristäminen.
30.09.2012 15:02
Mika
Tervehdys!

Olen ensimmäistä kertaa täällä :)
Pieni ongelma tai oikeastaan apua kaipaisin, kun omistan vuonna 1948 rakennetun hirsitalon ja sitä ollaan nytten korjattu montavuotta.

Talo on rossipohjalla joka on tehty 3 vuoden aikana uudestaan, vanhat kutterinpurus ja laudotukset poistettu ja laitettu uutta purua ja vanhat päälly laudat.

Mut nyt ois tarkoitus alkaa eristämään seiniä lisälämmön toiveessa.. Pirtti on jo 10 vuotta sitten eristetty sisältäpäin. Lastulevy-villa-tervapaperi.
Joka on kyllä toiminut hyvin pirtin osalta.

Nyt ois kaksi kammaria eristettävänä ja todella kylmä eteinen.

Kysymys kuuluukin että käytänkö samanlaista tapaa mitä on käytetty pirtinkin osalta vain oisko muuta vaihtoehtoa.
Talo on talvisin kylmillään, mutta ois tarkoitus tehdä ajan kanssa siitä talviasuttava.

Moni on puhunut puhallusvillasta, onkos se hyvä tälläisiin paikkoihin..?

Ja haluan pitää talon ulkoapäin hirrellä, sisällä on jo pirtti menty pilaamaan niin jatketaan muutkin huoneet levytys meiningillä :)

Ystävällisin terveisin: Mika

08.10.2012 19:43
Hannu Rinne
Hei

Valitettavasti on heti sanottava, että hengittämättömän lastulevy ja mineraalivilla vanhassa talossa ovat periaatteessa riskiaineita. Ne eivät ime itseensä ja luovuta vettä oikella tavalla eli kosteus voi jäädä niiden sisään vangiksi. Se, että talo on osan ajasta kylmänä, lisää riskiä.

Puupohjaista selluvillaa saa nykyään myös levyinä, joita voi käyttää koolattavissa seinissä. Helpompi ja suoraan seinään lyötävä eriste on puukuitulevy.

Lisäeristäminen on perinnerakentamisen perusasioita eli lue ensin tämän sivuton artikkeli lisäeristäminen ja katso tästä linkistä Museoviraston ohjekirjanen: http://www.nba.fi/fi/File/121/korjauskortti-2.pdf.

t. Hannu
27.01.2013 08:36
Vesa Nuolioja
Kuten Hannu sanoikin: ei lastulevyä eikä mineraalivillaa, kun uudesta tekee. Ennestäänhän semmoisia voi olla eikä silloin sentään pidä suin päin rynnätä purkamaan tutkimatta ensin.

Yleinen sääntö kaiketi seinien eristämisessä on se, että lisäeriste mieluummin ulos kuin sisälle, mutta sekään ei saa olla kovin paksu. Kun puhutaan vanhasta hirsitalosta, pitää unohtaa uusista materiaaleista tehtyjen nykytalojen "valtavat" eristepaksuudet.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät