Viimeisin kommentti:
Hannu Rinne, 20.06.2018
Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
Hei Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä. Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipape...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Lattianiskan ja hirsiseinän välinen tiivistäminen
29.08.2012 07:06
Marja-Kaisa Kälkäjä
Olemme kunnostamassa kaunista, v.1918 rakennettua hirsitaloa. Menossa on keittiön lattian kunnostus. Poistamme hiekka- ja turve-eristeet ja laitamme tilalle selluvillaa. Mitä laitamme eristeeksi hirren ja reunimmaisen lattianiskan väliin? Voimmeko laittaa polypropeeninauhaa, jonka tiivistyskyky on ilmeisesti hyvä? Vai laitammeko pellavanauhaa vai mitä? Olen perinnekunnostamisen kannalla, mutta kannattaako tässä hieman antaa periksi?
Vieraillessamme kesällä Rakennusapteekissa, näimme pihalla rakennettavassa, uudessa käsinveistetyssä hirsitalossa käytettävän ko. nauhaa hirsien välissä eristeenä.
30.08.2012 21:57
Matti Koukka
Miksi poistaisitte vanhat eristeet lattiasta, onko niissä jotain vikaa? Mikäli eristeet ovat painuneet, niin eikö päälle voi vaan lisätä levitettävää ekovillaa tms?
01.09.2012 10:53
Marja-Kaisa Kälkäjä
Halusimme nähdä ainakin yhdestä huoneesta rossilattian kunnon. Onneksi avasimme, koska muutamasta kohden alapohjalaudoitus oli pehmentynyt. Syykin selvisi, liian tiiviiksi betonilla tiivistetty luonnonkivijalka. Tuuletus ei ollut alapohjassa riittävä kaikissa paikoissa. Uusimme laudat ja lisäämme tuuletusta.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät