Viimeisin kommentti:
Hannu Rinne, 20.06.2018
Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
Hei Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä. Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipape...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Korvausilma painovoimaisessa järjestelmässä
20.02.2012 11:58
Raimo Kantonen
Terve perinnekorjaajat ja rakentajat. Miten olette toteuttaneet esim. hirsirunkoisen rakennuksen "korvausilmaventtiilin". Itse pähkäilen kaunista ja toimivaa ratkaisua, siten että korvausilman saanti oilsi varmasti kunnollinen. Pelkkä ikkunoiden yläpokien tiivisteenpoisto ei riitä pinta-alaltaan. Ja jokin nykyaikainen lautasventtiili seinään on ehdottomasti ei. Samoin erilaiset venttiilit ikkunoissa tai karmeissa. Oletteko tehneet kauniita räppänöitä tai kenties jotain mitä ei minulle tässä juolahda mieleen?
22.02.2012 08:24
Elina Syrjänen
Yhtään en nyt tiedä tarkoitatko mitään tämänsuuntaista, mutta osui sattumalta silmiini:

http://www.domusclassica.com/tuote/venttiilirit
ilä-talon-ulkoseinälle/719-015-12/
22.02.2012 14:34
Raimo Kantonen
Kiitos Elina. Juuri tuollaista tarkoitin. Ihme kyllä ei ole osunut silmään vaikka domuksella tulee kyllä käytyä. Vielä kun keksisi tuohon seinän sisäpuolelle jonkin kauniin räppänän/luukun/venttiilin niin tämähän olisi tällä selvä. Esim. rakennusapteekilla on pari sisäpuolen peltiräppänämallia, mutta omaan silmään eivät kyllä ole järin kauniita.
22.02.2012 15:47
Elina Syrjänen
Ainoa mikä tulee mieleen (ellei sitten halua nikkaroida jotain omia naamiointivirityksiä..) on puukantinen venttiili, saisiko sellaisen jotenkin huomaamattomaan paikkaan.. Jossain olen nähnyt puisen pyöreän kannen. Voisi toimia ainakin puutaustaa vasten. Ei ole nykypäivänä helppoa löytää kaunista..
23.02.2012 11:28
Raimo Kantonen
Toimiakseen kunnolla tuo korvausilma pitää olla kovinkin näkösällä. Ja tuo pyöreä puinen = hyh hyh :) Joten täytyy askarrella nuo ihan itse. Mikään ongelmahan tuo noiden teko ei ole (olen puuseppä), mutta kun on tuota muutakin niin kovin paljon että tämmöiset ostaisi mielellään valmiina. Jos tuosta nimittäin tekee oikeasti kauniin, kunnollisen ja vaikka saranoidulla luukulla niin työmäärä on melkoinen ottaen huomioon että se on "vain" räppänä. Kaunis kokonaisuushan on detaljien summa, joten ehkäpä siksi tähänkin on kuitenkin hyvä uhrata vähän aikaa ja ajatusta.
23.02.2012 15:12
Elina Syrjänen
Heh, kyllähän se vähän näyttää vessanpöntönkannelta..

Mutta sitten ilman muuta itse tekemään, saat varmasti kauniin ja toimivan! Kuulostaa siltä, että räppänä ei ole enää "vain" räppänä, ja silloin kannattaa kyllä panostaa. Toivotan onnea ideointiin! :)
25.02.2012 19:30
Hannu Rinne
Hei

Tämä on kuva modernista toteutuksesta, mutta malli on vanha. Luulisin, että ainakin Rakennusapteekki myy tätä vanhalla mallilla tehtynä ja perinnerautakaupoista voi löytyä purkukappaleita.

t. Hannu
01.03.2012 15:47
Esa Huotari
Minulla on tuollainen samanlainen kuin Hannulla ja talo on rakennettu 1912, eli räppänä on alkuperäinen. Luukku on tapetoitu ja tuosta lähtee messinkinen ketju, josta sen saa auki. Erittäin tyylikäs ja tyyliin sopiva.
08.03.2012 10:26
Raimo Kantonen
Kiitos Hannu ja Esa. Tuo peltinen on kyllä ollut tiedossa, mutta jostain kumman syystä ei ole juolahtanut mieleeni vetää myös tuohon tapetti. Hyvä idea, jos haluaa häivyttää räppänän seinään eikä tuoda sitä esille. Tällöin tuo valmis peltinen olisi kyllä helpoin ja perinteisin ratkaisu. Täytyy miettiä asiaa ja tehdä jonkinlainen proto tuosta puisesta. Kiitos kaikille hyvästä keskustelusta.
09.03.2012 10:00
Hannu Rinne
Hei

Selasin eilen vanhoja kuvia ja tällainen tuli vastaan. Räppänä on Porin rakennusperintökeskuksen Toivon seinältä.

t. Hannu
20.11.2012 17:07
Jussi Maaniitty
Moikka Hannu,

Mistä tuo liittämäsi kuva venttiilistä on? Koitan kovasti kaivaa tietoa kuka tuollaista valmistaisi. Tarvetta olisi korvata noin 5-20kpl:tta juuri tuonkaltaista räppänää... hiukan hinnasta riippuen. Rakennusaptiikista ei suoraan näillä mitoilla löytynyt.
21.11.2012 09:06
Hannu Rinne
Hei

Harmi, mutta en muista... jostain googlasin siihen hätään. www.domusclassica.com näyttää myyvnä kuvassa olevan kaltaisia. Ostin viesiketjussa vanhimman kuvan kaltaisen venttiilin kesällä Porin varaosapankista (www.varaosapankki.org). Niitä oli iso määrä hyllyssä. Pinta on ruosteessa, mutta jossin vaiheessa aion sen puhdistaa ja laittaa paikoilleen. (Venttiili on nyt 100 kilometrin päässä, mittoja ei ole antaa.)

t. Hannu
23.02.2015 17:38
Mika Lindgren
Tätä venttiiliä valmistaa ja myy Detalmet Kyösti.
Katso tarkemmin www.detalmet.fi.
09.05.2017 18:05
JHH
Moi!

Pitäisi myös vanhaan hirsirunkoiseen 1800-luvun pohjalaistaloon laittaa korvausilmaventtiilit huoneisiin. Eli mitkäs olivat tänä päivänä ne hyvät ja edulliset paikat mistä niitä vanhantyylisiä korvausilmaventtiileitä saa? Vai onko jotain "yksityisiä" peltiseppiä jotka niitä tekee? Kaikki neuvot ovat tarpeen...

Niin ja oletteko muuten käyttäneet vanhaa avotakkaa (pelti hieman auki ympäri vuoden) poistoilman reikänä?

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät