Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Rossipohjan eristys SPU-eristeellä
22.01.2012 19:01
mika
1800-luvun hirsitalon eristeenä olisi pakko käyttää SPU AL-polyuretaanilevyeristettä. Rossipohjassa ei ole tilaa eristeelle kuin 15cm kun kallio tulee vastaan. Joissakin kohdissa eristeelle olisi tilaa enemmän, mutta tuuletuksellekin täytyy jättää tilaa. Eriste ei ole hengittävä ja ilmatilaa ei ole kuin vaihtelevasti 5-25 cm. Onko kellään kokemuksia SPU-eristeen käytöstä. Tuuletusta pystyy parantamaan lisäaukoilla ja tekemällä savupiippuun ilmahormin paikalle tuuletusreiän, josta alapohja tuulettuu. Kerääkö kosteutta SPU-eristeen pintaan?
13.02.2012 21:23
Harri Palsila
Hei, itse kyselin maallikkona samaa asiaa kahden yli 100-vuotiaan hirsitalon hankintaa ja kunnostusta harkitessani. Vastaus oli parilta asiantuntijalta kategorisesti "ei-ei-ja-ei, SPU eli polyuretaani on ehdottomasti liian tiivistä / hengittämätöntä tavaraa vanhaan hirsitaloon". Nuo satavuotiaat ovat saavuttaneet tuon ikänsä juuri siksi, että kaikki materiaalit ovat hengittäviä ja kosteus siirtyy.
20.02.2012 11:27
Raimo Kantonen
Ei meilläkään ole lattiassa eristettä kuin 17 cm, eikä lattia ole mitenkään kylmä. Korjaa lattia vaikka tämän sivuston ohjeilla. Ole Mika erityisen tarkka lattian ilmatiiveydestä niin tuo 15 cm riittää ihan hyvin lämpöiseen lattiaan. Suosittelen myös lämpimästi tutustumaan tarkemmin vanhojen rakennusmateriaalien ja rakennusten fysiologiaan. Perus rautakauppamateriaaleista vain osa soveltuu vanhoihin rakennuksiin.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät