Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Hengittävät seinät ja höyrysuljettu katto
18.12.2011 09:09
Petteri Johansson
Hei,
Tuleekohan pitkällä juoksulla ongelmia, kun keittiössä seinät on hengittävät (kuitulevy+paperi+hirsi+pahvi+vuorilauta) ja katon huomasin olevan jotain pahvia, jossa on hengittämätön maalattu pinta? Pitäisikö kosteuden kulkea myös ylöspäin vapaasti?
30.03.2012 12:21
jari-pekka kinnunen
jo lie onkelma ratkaistu kun onhan tuosta aikaa kun kyselit. Itse omistan/tein perheelleni sekasikiön asunnon hirsirunkoisen mummonmökin ympärille ja päälle, elikkä mökin seinät ovat edelleen kahdelta sivulta ulkoseininä jotka ovat sisäpinnaltaan puhtaalla hirrellä ja eristetty ulkoapäin 100mm selluvillalla ei siis höyrysulkua. muun laajennus osan sisäpinnassa 50mm koolauksen alla on höyrysulku ja sitten se pointti kysymykseesi HUOM! olen tullut siihen tulokseen että jos me olisimme käyttäneet yläkerran katossa höyrysulkumuovia pahvin sijaan, vaikka eristeenä onkin selluvillaa ei meillä olisi sisä ilma talvipakkasilla niin kuiva kuin se nyt on. yläkerran seinissä on höyrysulkumuovi. asunnon suurin lämmön hukka tapahtuu normaalisti yläpohjan kautta kuten myös kosteushukka. Jos eristettä on riittävästi mieluummin minimi 400mm kosteutta sitovaa kutteria sahajauhoa selluvillaa yms. ei rakenteille aiheudu ongelmia mutta se imee talvipakkasilla kaiken kosteuden asuin tiloista jos sitä ei estä. Sitä en tiedä miten asiaan vaikuttaa koneellinen ilmanvaihto joka minulin on.
AMK tutkimuksessa mitattiin talojen sisäilmaa ns. plokkereiden avulla pitemmällä ajalla ja vähiten tai sanotaan että tasaisin sisäilman kosteus pakkasjaksoista huolimatta oli taloissa joiden ulkoseinät oli eristetty "styroxilla" (polystyreenillä)ja kuivin huippu "hengittävissä" rakennuksissa. se kertoo vaan siitä että myös kosteushukka tulisi hallita.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät