Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Pinkopahvin laitto, nurkka?
04.12.2011 13:25
Marko Mikkonen
Olen aloittamassa pinkopahvin laittoa hirsitaloon ja homma jännittää, kun olen ensi kertaa asialla ja kauhujuttuja netissä riittää. Olen lukenut museoviraston korjauskortin ja kaiken mitä netistä olen löytänyt, mutta nurkan teko on edelleen joiltakin osin hämärän peitossa.

Nurkkaan suositellaan siis laitettavaksi nurkkavahvikkeet, jotka ajattelin leikata vain pinkopahvista ja taittaa keskeltä 90 asteen kulmaan. Reunanauhan ajattelin myös leikata pinkopahvista ja taittaa kaksin kerroin. Teollisesti valmistetut näyttävät speksien perusteella olevan samaa ainetta.

Aloitusnurkka pitää naulata kiinni. Mutta kun tulen toiseen nurkkaan, miten sen teen? Pitääkö pahvi naulata nurkkaan kiinni vai vain liisteröidä reunavahvikkeeseen? Aloitanko uuden seinän vetämällä ohennetun reunan ensin ensimmäiselle seinälle naulojen tai liisteröidyn reunan päälle? Pitääkö toinen seinä myös aloittaa naulaamalla pahvi kiinni nurkkaan (ja sitten liisteröidä paperia naulojen päälle)? Vai pitääkö pelkkä liisteri?

Onko mielipiteitä liisterin laadusta? Jotkut näyttävät pitävän vehnäjauholiisteriä parhaana, mutta pinkopahviyrityksen mukaan pitäisi tehdä PVAc-liimasta ja selluloosaliisteristä sekoitus. Pitääkö vehnäjauholiisteri myös vesiohenteisella maalilla maalattaessa (ajattelin käyttää Uulan Into -maalia, koska se ei haise ja valmistajan mukaan on silti kasvipohjainen ja hengittävä)?

Onko sallittua käyttää paineilmasinkiläpistoolia nupinaulojen sijaan? Luulisi ainakin pintaa löytyvän, koska sinkilätkän ovat leveitä.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät