Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Pystyhirsi sauna
03.12.2011 15:12
Juspe
Terve
Onko asiantuntijoita pystyhirsi rungosta. Meiltä on kuollut pystyyn toistakymmentä mäntyä ja mietin niille käyttöä. Pituus noin 15-20 metriä ja suoria runkoja.
Ajattelin tehdä pystyhirsi rungon. Tänään tuli vasta mieleen ja aloin etsiä vastaavanlaisia ratkaisuja. Taitaa olla aika vähissä.

Toimisiko, jos sitä tekisi saunaa varten noin 6 hirren elementtejä ja tukirauta läpi? Joku paksu rautatanko, jossa kierteet pultille. Jotenkin varmaan pitäisi saada ristisidonta. Vai?

Ja pitäisikö päädyn rungot olla ylösasti? Harjakattoa varten. Joka tapauksessa täytyisi tehdä sisäkatto, jotta ei mene lämpö liian ylös.

Noin 70 kpl 2800 mm korkeaa pystytolppaa tarvitsis 4,5 x 2,2 kokoiseen saunaan. Sisätila olisi 260 korkea.

Miten perustus? Se onkin mielenkiintoinen juttu?

Osallistukaapa projektiin keskustelulla. Pitkä aikanen juttu tosin tulee, kun ei aikaa tahdo olla, mutta jos hiljalleen käsitöinä. Tiedä vaikka onnistuisi...

Tämmöistä voisi kokeilla.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät