Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Yllätyksiä, mineraalivillaa peltiä vasten
21.11.2011 20:00
Kisu
Tulenpa kyselemään viisaammiltani. Ostimme kesällä rintamiestalon ja tässä syyssateilla tuli vastaan ensimmäinen ongelma. Katto on aaltopeltiä ja osa pellin paloista on liian lyhyitä ja ilmeisesti taannoinen syysmyrsky repi yhtä peltiä sen verran, että väänsi naulan solmuun ja repi peltiin reiän. Ja sehän sitten iloisesti valutti vettä sisään ja meidän tietoomme asia tuli, kun mies meni kylmävintille penkomaan ja huomasi seinän raakalautojen olevan täysin märkä ja pinnasta homeessa. Lähemmässä tonkimisessa selvisi, että hometta ei ollut muualla kuin laudoissa ja ne on revitty jo pois ja vintti on nyt jo kuiva ja reikä paikattu niin, että kesään toivottavasti selvitään. Mutta, alkuperäinen rakentaja on tunkenut jälkeenpäin (luullaksemme) mineraalivillalevyjä suoraan peltiä vasten, eikä siellä ole tuuletusraosta tietoakaan. Ensi kesänä on siis kattoremonttia tiedossa. Suunnitelmissa on saumapeltikatto, mutta tässä nyt pohditaan, että mikä se rakenne olisi muuten. Jos lähtisimme tekemään nykyaikaista, homma olisi selvä aluskatteineen ja höyrysulkuineen. Kysyn siis, mitäs jos haluaa tehdä hengittävän rakenteen? Ja vääntäkää rautalangasta jokaista kerrosta myöten. Yläpohjaan ekovillaa, mitä muuta?
21.11.2011 20:17
Kisu
Ai niin, mainitakseni myös toisen jutun, minkä oli taas edellinen asukas tehnyt lisäeristämisen toivossa. Meillä on vedetty polyuretaania seinien sisään. Siis purujen sekaan suoraan ja myös yksi sisäseinä on täytetty ääriään myöten uretaanilla (seinä on sisäeteisen ja yläkerran rappusten väliseinä, yläkertaan kuljetaan siis verannan kautta), mikä paljastui kun teimme kissaluukkua alakerrasta yläkerran portaisiin. Mitä näille kannattaisi tehdä? Seinät auki ja rapsutella pois? Tietääkseni kahta eri eristettä ei pitäisi sekoittaa, sen perusteella uretaani purujen seassa ei ole hyvä juttu?

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät