Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Styroxia paljastui ulkoseinää vasten.
28.10.2011 23:34
Markku Siltanen
Hei,

taloni edellinen omistaja on lisäeristänyt ulkoseiniä puukuitulevyllä. Mutta kun availin uteliaisuuttani hieman rossilattiaa seinän vierestä niin sieltä paljastui, että remontissa oli rossilattian ja seinän liittymäkohtaan laitettu 25mm styrox lisäeristeeksi.

Ulkoseinän ja styroxin välissä näkyi olevan tervapaperi. Nyt mie tässä ihmettelen, että oiskohan aiheellista kiertää seinän vieret ja ottaa styroxit pois? Jos ne styroxit otan pois, niin voiko tervapaperin tuohon väliin jättää? Miten mahtaa olla styroxin hengittävyys.

Kosteutta en havainnu styroxin ja seinän välissä.. Ja tuo kysinen remontti on tehty joskus 90-luvun lopulla.

Niin, ja aika mielenkiintoinen lattiaratkaisu oli taloon alunperin rakenettu. Rossilattian tavoin oli tehty, mutta eriste eli puunlastut oli laitettu suoraan kuivan hiekkapenkan päälle. Ihan kuivaa ja puhdasta nuo lastut oli. Tämmösestä ratkaisusta en ole aiemmin kuullut enkä keskustelupalstoilla ole moiseen törmännyt. Onkohan muilla kokemuksia kyseisestä lattiasta. Talo on rakennettu 1934.

Markku
22.11.2011 09:52
Hannu Rinne
Hei

Näyttääkö tutulta – hirret on ladottu suoraan maahan ja puru / sammaleriste on lapioitu väliin. Tämä on jonkinlainen siirtymävaihe multapenkkilattian ja rossilattian välillä tai ehkä multapenkkitalon alusta on vain täytetty myöhemmin. Jos talo on kuivalla paikalla, ei ole syytä huolestua.

Hengittämätön materiaali (mm. Styrox) puuta vasten on aina riski. Voi olla, että kuivalla paikalla olevalle talolle ei tule vahinkoa, mutta kondenssin riski toki on; samoin mahdollinen pienempi vesivahinko ei pääse kuivumaan. Hengittävät rakenteet ovat myös "halpa" vakuutus: pieni vahinko kuivuu itsestään.

Tervapaperi on hengittävä, sen voi jättää.

t. Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät