Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Eristettä rossipohjaan
25.10.2011 09:06
Markku Siltanen
Aukasin tuossa ostamani talon lattiaa vanhan kellarin kohdalta joka oli täytettynä. Ensinnäki mineraalivillojen keskellä oli kunnon hiirenpesä vessoineen huh huh.

Kun sille kellarille ei ole mulla käyttöä niin suunnitelmissa on tehdä siihen päälle rossilattiaa. Kuinka paljon siihen olisi hyvä laittaa ekovilla eristettä kun mulla siittä ei oo käsitystä.. Riittäkö 200 mm?
26.10.2011 10:11
Hannu Rinne
Hei

Eristettä ei ole koskaan liikaa... Jos halutaan U-arvoksi 0,12, pitää puukuitueristettä olla 35 cm. Tarkemmin mm. täällä: http://www.ekovilla.com -> rakenteet -> Rakennekuvat - > Alapohja.


t. Hannu

26.10.2011 17:09
Markku Siltanen
Kiitokset avusta... Palataan asioille kunhan projekti etenee.
07.11.2011 10:23
sanna työlahti
Hei,
Meillä taloprojekti menossa ja arkkitehti piirsi rossilattiaan 40cm selluvillaa. Kannattaako sinne muuten laittaa ilmansulkupaperi?
07.11.2011 10:39
Hannu Rinne
Hei

Toki kannattaa, suorastaan täytyy. Lattian alemman laudoituksen päälle tulee paperi ja lattiavasojen päälle myös. Alempi paperi ei saa kiertää vasoja, jotta kylmä ilma ei nouse ylös paperin ja hirren välissä. Nido paperi tiuhaan. Ylempi paperi kannattaa nostaa lattialistan taakse. Tarkista, että lattian sisään jäävän hirsikerran välissä ei ole vetokohtaa. Lue tarkemmin lisäeristäminen-artikkeli viereisestä listasta.

t. Hannu
07.11.2011 10:40
Hannu Rinne
20.11.2011 22:22
Tiina
Hei,
mitä tehdä siinä tapauksessa, että vanhaa lankkulattiaa ei nosteta ylös, mutta joitain vetopaikkoja haluttaisiin tilkitä? (Joissain kohdin on joku edellinen omistaja truutannut uretaania - näkyy jalkalistan ja lankun välissä. Tätähän emme halua.)

Kyseessä siis rossipohja, alkuperäiset lattiat n.75-vuotiaassa hirsitalossa. Laitanko alapuolelle paperin vai mitä? Lattia ei ole varsinaisesti kylmä, mutta joistain raoista vetää.

Sen sijaan keittiömme lankkulattia on todella kylmä, rakojakin on enemmän. Vaikuttaneeko se, että alla on betonikellari? Luulisi, että eristeet muuten ovat samat. Tämä keittiön lattia onkin tarkoitus nostaa ylös, sillä joistain raoista näkee, ettei eristettä paljon näy.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät