Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Hirsiseinän lisäeristäminen ja ilmansulkupaperi?
06.10.2011 10:38
Jukkola
Ollaan tekemässä lisäeristystä vanhan hirsiseinän sisäpuolelle ja nyt nousi kysymykseksi ilmansulkupaperin tarve. Tällä hetkellä paljas hirsiseinä on näkyvillä ja joku on joskus jollain sen maalannut?! Tarkoituksena asentaa sen päälle huokoinen kuitulevy (25 mm) ja paperitapetoida se sitten ja maalata. Kysymys kuuluu tarvitaanko hirren ja kuitulevyn väliin ilmansulkupaperia? Joissakin oppaissa siitä ei ole mainintaa ja joku taas suosittelee käytettäväksi...ja puhutaanko nyt sitten siitä mustasta tervapaperista...?
24.10.2011 02:36
Heidi Viljanen
Tuosta ilmansulun tarpeellisuudesta hirsiseinää vasten en tiedä... Mahtaako hirsien välistä tulevan vedon katkaisusta paperilla huokolevyn alla haittaakaan olla? Ja toisaalta, jos paperoitte huokolevyn päältä päin, voi sekin toimia tavallaan ilmansulkuna..? Ilmansulku kun tulee yleensä eristeen sisäpuolelle..? Joku viisaampi voisi vastata?

Mutta papereista: Tervapaperia voi käyttää esim. ilmansulkuun, on perinteinen, meidän talossa esim. vuorilaudoituksen alla hirttä vasten ja jossain alapohjassa oli purueristeen ilmansulkuna käytetty.

Varsinainen Ilmansulkupaperi sitävastoin on erityinen tähän tarkoitukseen valmistettu (kai modernimpi versio) paksu paperi. Esim. Ekovillan ilmansulkupaperia voin suositella, laadukas ja ergonominen asennettava.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät