Viimeisin kommentti:
Hannu Rinne, 20.06.2018
Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
Hei Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä. Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipape...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Lisä eristys lattian päälle rintamamiestaloon?
04.10.2011 08:21
Jorma tapio
Tervehdys!
Tarkoituksenani on kyllä avata lattiat ja katsoa/lisätä/vaihtaa
eristeet sieltä (rintamamiestalo vm.-50)- lattia on nyt hyvin kylmä talvella. Mutta jouduin työtapaturmaan ja katkaisin toisen käteni siinä enkä nyt pysty yksikätisenä ja vailla riittävää apua hommaa tekemään.Siksi kysynkin onko monen kauppiaan ehdottamasta Finnfoam(esim.300mm)+laminaattiponttilattia
mitään hyötyä väliaikaisratkaisuna ? Hengittääkö sellainen vai onko peräti vaarksi kosteuden kerääntymisen vuoksi? En si kesänä sitten avaisin kyllä lattiat..Kiitos jo etukäteen jos viitsitte kommentoida
terv. Jorma T
04.10.2011 10:03
Hannu Rinne
Hei

Tämä on klassinen esimerkki siitä, kuinka perinnerakentaja ja rautakauppias ajattelevat asioista täysin päinvastoin. Tuosta ohjeesta ei puuttunut kuin se, että Finnfoamin raot täytetään uretaanivaahdolla.

Vanhassa talossa tuollainen rakenne estää hengittävyyden ja se lisää kosteusongelman riskiä. Vanhassa talossa on mahdollista, että maakosteutta siirtyy lattian läpi huoneeseen. Jos lattia on ennen ollut hengittävä - purueriste ja lankkulattia, niin pieni kosteus on päässyt liikkumaan vapaasti eikä se ole tiivistynyt/kondensoitunut mihinkään. Jos lattiasta nyt tehdään tiivis, saattaa sen alle jäädä vangiksi kosteutta, joka lopulta saa aikaan mikrobikasvustoa.

Yleisiä ohjeita on kuitenkin vaikea antaa, sillä joskus kaikki tehdään väärin eikä mitään vauriota tule. Paljon riippuu talon omasta pienilmastosta ja maaperästä.

Mieti lisäeristysvaihtoehtona lattialla puukuitulevyä. Mitä vähemmän kemianteollisuutta, sitä puhtaampi ilma.

t. Hannu Rinne
04.10.2011 18:16
Jorma tapio
Kiitos paljon Hannu kommentistasi! Näin vähän jo ihan maalaisjärjellä epäilinkin asian olevan, mutta on kiva saada varmistus:)
Jorma Tapio
05.10.2011 13:33
Raimo Kantonen
Huh -heijjaa että 30cm styrofoamia. Johan tuo vastaa varmasti metriä selluvillaa. Ottaen kuntosi huomioon niin paksu räsymatto/matot tekevät jo ihmeitä ainakin meillä.Lattiassa on vain 20 cm olkea,savea,hiekkaa ja purua. Alle vaikka vain 12 mm kuitulevy niin kyllä pärjäät tulevan talven vaikka olisi kovakin pakkanen.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät