Viimeisin kommentti:
Hannu Rinne, 20.06.2018
Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
Hei Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä. Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipape...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Pinkopahvi
11.08.2009 17:15
Timo
Hei

Pitäisi saada pinkopahvia makuuhuoneen kattoon. Onko netissä jossain ohjeita?

Timo
17.08.2009 17:33
Karoliina Borgelin
Löytyisiköhän tuolta Museoviraston korjauskortistosta.Lisäksi olisi Kalevi Järvisen tekemä vihkonen pinkopahvin kiinnityksestä jonka olen itsekin aikoinaan lueskellut.Rakennustiedon verkkokauppa myy sitä näköjään 7 euron hintaan.Mukavaa ja helppoa puuhaa tuo pinkopahvitus on kun vauhtiin pääsee.

Karoliina/Wanhan wallankumous
19.08.2009 09:13
Hannu Rinne
Hei

Tämä varmistui juuri: saamme näille sivuille ensi viikolla kuvasarjan pinkopahvituksesta. Itse pahvin laittaminen kattoon on nopeaa, mutta sitä ennen pitää tehdä huolelliset esityöt ja pahvia täytyy pingottamiseen jälkeen vielä hieoa ja maalata pariin kertaan.

t. PM / Hannu Rinne
21.08.2009 15:22
Veli-Matti Junkkari
Pinkopahvin asennuksesta löytyy ohje erään valmistajan sivuilta: http://www.ypap.fi/rakennuspaperikuvat/pinko.pdf ja Uulatuotteen sivuilla on asiasta hyvin havainnollinen kuvasarja: http://www.uula.fi/suomeksi/pinkopahviohjeet.html

Lisäks
i erilaiset perinnerakentamiseen erikoistuneet kaupat kuten Metsäkylän Navetta ja Tampereen Rakennustori osaavat neuvoa asiassa eteenpäin.

01.09.2009 16:32
Hannu Rinne
Hei

Perinnemestari-sivuston kuvallinen esimerkki Pinkopahvin asentamisesta on lisätty sivuille. Katso tämä sivu: Sisustaminen -> Tapetti ja pinkopahvi -> OHJE: Pinkopahvia kattoon.

Terveisin

PM / Hannu
12.06.2018 14:21
Eero Kauranen
Mitä puupanelista tehtävän sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?

Millä tiivistäisin uudisrakennuksen kuistin yläpohjan? Tarkoitus on estää ilmavirtaus lämmittämättömän kuistin ja sen vintin välillä perinnerakentajien kokemusta hyödyntäen. Kattotuolien ja laudoista tehdyn ristikoolauksen väliin ehdittiin jo kiinnittää höyrynsulkumuovi, jonka aion repiä pois. Aion kiinnittää kartonkia tai pahvia kattotuolien väliin ristikoolauksen yläpuolelle tai vaihtoehtoisesti ristikoolauksen ja kuistin sisäkaton panelilautojen väliin. Koska kuistin seinät on lämpöeristetty ekovillalla, pahvien päälle tulee noin 300 mm puhallus-selluvillaa. Siis minkälainen pahvi tai muu vesihöyryä läpäisevä materiaali siihen soveltuu, jotta mm. asunnon ja kuistin välisen oven kautta kulkeutuva kostea ilma ei talvella tiivistyisi kuistin yläpohjaan?
12.06.2018 14:35
Eero Kauranen
Pyydän anteeksi, vaikka pinkopahvi saattaa kelvata vastaukseksi, kysymykseni meni väärää kohtaan keskustelualuetta. En keksinyt miten uuden kysymyksen voi kirjoittaa keskustelualueelle. Voisiko kukaan neuvoa?
12.06.2018 15:31
Eero Kauranen
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". Ongelma oli siinä, että ajoittain se ei toiminut linkkinä. Pyydän Keskustelualueen ylläpitäjää poistamaan viimeiset kolme kommenttiani tästä "Pinkopahvi"-ketjusta.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät