Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

-millä eristetään piipun/uunien perustus ?
27.06.2011 17:01
Leena
Olemme uusimassa sodan jälkeen rakennetun hirsitalon rossipohjaa. Alusrakenteet/hirret olivat lahonneet ja lattia romahtanut maantasalle talon keskeltä kosteutta huokuvan piipun/uunien perustan ympäriltä.
Nyt viisaita neuvoja kaivataan,ettei sama toistuisi. Millä eristetään uunien perusta lattiarakenteesta? Muualla lattian eristeenä käytetään selluvillaa.
kiitos
28.06.2011 21:43
Hannu Rinne
Hei

On hyvin todennäköistä, että kosteus on tullut ylhäältä eli piipussa ei ole ollut hattua ja sadevesi on valunut hormia pitkin alas. Piipun ja katon liitoskohta myös vuotaa usein ja siitä vesi voi valua talon läpi maahan asti. Jos tulisijaa käytetään säännöllisesti, ei alhaalta tulevasta kosteudesta pitäisi olla ongelmaa. Säännöllisesti käytettävässä tulisijassa piipunhattukaan ei ole välttämätön, mutta yleensä siitä on etua.

t. Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät