Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Lattialautojen maalaus
02.06.2011 13:04
sanna työlahti
Millä maalilla olette maalanneet vanhoja lattialautoja? Siihen olen saanut muutaman vinkin olisiko täällä lisää vinkkiä kellään. HAluaisin että se olisi kiiltävä ja valkoinen?
02.06.2011 20:23
AD
Varmaankin teen pyhäinhäväityksen kertoessani itse käyttämästäni lattiamaalista.
Betolux-maalilla olen maalannut ihan menestyksekkäästi vanhoja lautalattioita.
Täyskiiltoa ei tule, hyvä kestävä ja kiiltävä pinta kylläkin.
03.06.2011 14:01
risto pakkala
AD, pyhäinhäväistystä ei tule siitä että kerrot, vaan siitä että maalasit Betoluxilla. Mutta samassa veneessä ollaan, niin maalasin minäkin 10v sitten.
Mikä on kiiltävä/täyskiiltävä ? Yhtään kiiltävämpää en kaipaa kuin mitä lattiani nyt ovat. Eikös Betoluxissakin ole eri kiiltoasteita ?

Laita, Sanna, vinkkisi jakeluun. Voit siten saada tukea toimillesi.
Tämän palstan tarkoistushan lienee tiedonjano ja tiedonjako.
03.06.2011 20:36
AD
En tiedä onko ilmaisuna täyskiiltävä ihan oikea.
täyskiiltävä on kuitenkin kiiltoaste joka vaatii mielestäni täydellisen pohjatyön sekä mielellään ruiskumaalauksen ja pölyttömän maalaustilan.
Maalarin valkolakasta on saatavissa tuota korkeakiiltoista maalia, automaalit jotka itselleni ovat tutumpia ovat yleensä täyskiiltäviä.
04.06.2011 09:15
Raimo Kantonen
Näin puuseppänä käsittäisin täyskiiltävän pinnan samanlaisena kuin flyygelin tai näyttelyauton pinta. Tuollaista ei kannata lattiaan laittaa, eikä varsinkaan vanhaan lattiaan, koska on hyvin epäkäytännöllinen ja arka. Kaikki näkyy eikä tuota ole oikein mahdollista tehdä ilman teollisuusmaaleja ja ruiskua.

Kokeilemisen arvoisia kovia maaleja ovat uulan puulattiamaali ja sateenkaarivärien lakkaöljymaali. Jälkimmäistä saa ainakin kiiltävänä ja se on aito öljymaali ei muovimaali, uulaakin kannattaa kysyä. Uulan puulattiamaali on todella kovaa, olen maalannut sillä tekemiäni perinnekeittiöitä.

Mikäli maalattavan lattian alla on heikosti tuulettuva ja matala ryömintäpohja ei lattiaan kannata laittaa kovin tiivistä maalia. Varsinkaan jos alapohja on kostea.

06.06.2011 18:50
sanna työlahti
Sain neuvon, että pellavaöljy maaliin sekoitetaan pellavaöljy lakkaa en muista suhdetta olikohan 20%, niin tehtäisiin kaksi maalausta ja viimeinen maalaus ilman lakkaa niin pitäisi tulla kestävä ja kiiltävä. Homma on tietty kova mutta kestävä.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät