Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Remonttikirja ja ikkunaremontti
06.11.2010 15:41
Vesa Nuolioja
Huomaan kirjoittaneeni tälle palstalle vähän yli vuosi sitten pohtien, voisiko vanhoja ikkunoita käyttää uudelleen. Paljon vuodessa viisastuu, kun lukee ohjeita kirjoista, netistä, keskustelee viisaampien kanssa. Pidän nimittäin nyt asiaa aivan selvänä: voi käyttää ilman muuta, jos ikkunat eivät ole lahoja ja osittain lahojakin voi korjata. Olen huomannut, että tietoa löytyy paljon ja melko vähällä vaivalla.

Uusin tietolähteeni on kirjakaupasta hakemani Perinnemestarin remonttikirja. Oivallinen kirja. Jokin uusi tieto löytyi myös tähän ikkuna-asiaan. Kirjan ulkoasu on hyvin huoliteltu. Kai on sitäkin ajateltu, että se on mukava lahjakirja monelle. Runsaasti selkeitä kuvia ja piirroksia. Pidän myös siitä, että monet ohjeet ovat hyvin tarkkoja. Monet meistä tekevät (ja opettelevat tekemään) asioita ensimmäistä kertaa. Tarkat ohjeet ovat hyvin hyödyllisiä.

Olen edistynyt tässä ikkuna-asiassa muutenkin kuin tietojen hankkimisen osalta. Olen laitellut toimintakuntoon "verstasta", jossa voin talven mittaan entisöidä ikkunoita. Tarkoitus on entisöidä itse kaikki purkutalon sisäikkunat. Ne ovat maanneet vuosikymmeniä uunin pankolla ja ovat muuten ihan hyväkuntoisia paitsi että joitakin lasiruutuja on rikki. Hankkimillani tiedoilla osaan ilman muuta tehdä työn. Karmit ja ulkopokat ovat sitten asia erikseen. Niistä keskutellaan aikanaan puusepän kanssa ("etätyönä" on jo vähän keskusteltukin). Puusepäntyö on sellaista erikoistyötä, jonka tekemistä en tässä asiassa itse erehdy yrittämäänkään.

Vesa Nuolioja
06.09.2011 20:26
Joose Rantakoskelo
Paras näkemäni kirja alalta on äskettäin ilmestynyt Alf ja Eva Stenbackan kirja "Gamla fönster. Renovera, restaurera och underhålla". Siinä selostetaan kädestä pitäen kaikki, mitä ikkunoiden kunnostuksen suhteen tarvitsee tietää. Kirjassa on hyvä kuvamateriaali, joten ruotsiakaan ei tarvitse hirveästi osata. Opusta saa parilla kympillä nettikirjakaupoista.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät