Viimeisin kommentti:
TTK, 22.07.2018
Yläpohja
Poistatin vanhan rakennuksen vintiltä sahanpurut pois. Sahanpurujen alla oli vanhoja paperisia rehupusseja (tyhjiä).Yllätykseksi kattovasat (puuosa...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Korjauskustannuksista
01.11.2010 14:21
Jenny
Onko kenelläkään kokemusta / tietoa vanhan hirsitalon korjauskustannuksista? Kyseessä olisi 1800-luvulla rakennettu hirsitalo, jota on "remontoitu" joskus 70-80- luvuilla, eikä näin ollen ole ihme että mm. kosteusvaurioita löytyy. Talon vintiltä on löytynyt myös hometta ja käytännöllisesti katsoen kaikki hirsirunkoa lukuunottamatta (tosin siinäkin pari hirttä vaihdettava) pitäisi korjata tai tehdä kokonaan uudelleen. Maallikolle urakka tuntuu melkoiselta, järkevämmältä kuullostaisi räjäyttää talo taivaan tuuliin ja rakentaa kokonaan uusi, vaan kun kohde on museoviraston suojelema...
Olisiko siis kenelläkään edes suuntaa-antavaa arviota siitä, millaisiin lukemiin korjauskustannukset nousevat? Luonnollisesti suurin osa töistä pitäisi teettää ammattilaisella, koska itsellä taitoa ei ole. Mies yritti jo palauttaa maan pinnalle, mutta itseäni talo jäi jotenkin kaihertamaan enkä saa rauhaa ennenkuin ainakin otan selvää asioista...
02.11.2010 13:56
risto pakkala
Moi

Kustannuksista ei minulla ole tietoa, kun paljon on tehnyt itse. Mutta noilla spekseillä voisin arvella että se maksaa paljon taikka vähän enemmän.
Että joku voisi arvella paljonko maksaa, niin :
1. Kuinka iso talo on ?
2. Mitä halutaan lopputuloksen olevan ?
3. Mitä muuta tehdään kuin korjataan ?
4. Ammattilaisiakin on monen hintaisia.
5. Koskaan ei tiedä mitä laudan takaa löytyy. Jos ei löydy mitään vakavaa, niin onko varma ettei sen vierestä löydy.

Tässä vaiheessa voisi kutsua ammattilaisen paikalle arvioimaan tilannetta. Jos saa jonkun arvion, niin pitää olla valmis tuplaamaan tai triplaamaan se. Nettipalstalla ei saa mitään arviota mitä kannattaisi edes lähteä tuplaamaan.

Mutta : jos ei ole niin rahasta ole kiinni (tai muutenkin), niin kannattaa sielunsa silmillä katsoa mitä saa, kun remontit/korjaukset on tehty.

02.11.2010 15:04
Hannu Rinne
Hei
Juuri kuten Risto kirjoittaa, paljon on itsestä kiinni. Joku voi tilata keittiökoneita 20.000 eurolla, toinen kunnostaa mökin omin käsin tuolla rahalla vain välttämättömät materiaalit hankkien.

Jos runko on kunnossa, voi kamarin tapetoida ja levyttääkin muutamalla satasella. Talotekniikka sen sijaan on kallista, pelkästään jätevesijärjestelmään voi mennä kymppitonni.

Joskus olen kuullut arvion, että keskikokoisessa (?) talossa saa varata noin tuhat euroa neliölle. Jos tekee paljon itse, pääsee reilusti alle. Jos taas teettää kaikki yksityiskohdatkin, menee reilusti yli.

Kannattaa tehdä taulukkolaskentaohjelmaan niin tarkka tehtävien töiden lista kuin mahdollista, ja laittaa jokaiselle kohdalle arvio materiaaleista ja työstä. Asiantunteva kirvesmies voi auttaa hintaruutujen täyttämisessä.

t. Hannu


03.11.2010 14:02
Jenny
Juu, sen verran tietoa sain, että kyseisen talon kohdalla remontin hinta vaihtelee n. 1000-2000€:n välillä/neliö, todennäköisesti lähempänä jälkimmäistä... Harmi sinänsä, kun talo ja pihapiiri muuten olisi mahtava :(
03.11.2010 20:19
AD
Vanhan talon ostamista aikovan mielestäni on syytä aloittaa selvitellä ensiksi itselleen mitä vaatii asunnolta, paikalta sekä mukavuuksilta.
Perusasiat selviteltyä on syytä pohtia mihin pystyy sekä kuinka paljon on rahaa jaettavaksi ammattilaisille.
Kärsivällisyys sekä epämukavuudensieto osoittautuu hyvin tärkeäksi argumentiksi kun kyse on vanhan talon kunnostuksesta ja siinä asumisessa.
Kuitenkin vanhassa talossa asuminen on hyvinkin palkitsevaa kun osaa ymmärtää ne pienet ilonpilkahdukset,,,ne jotka se asumispaikka joskus tarjoilee.
05.11.2010 14:19
Jouni Jäppinen
Myös LVI järjestelmät kannattaisi kilpailuttaa sillä säästöä voi kertyä helposti useiden tuhansien eurojen potin tinkimättä yhtään laadukkaista komponenteista. Ja painotetaan taas kerran sitä, että "ammattilaiseltakin" on syytä kysyä paperit ja kysyä referenssilista sekä kautta rantain suosituksia. Eikä suosituksetkaan takaa välttämättä laatua...! Kaikki on todellakin itsestä kiinni ja on syytä muistaa, ettei remonttikaan ole sellaista salatiedettä, jota ei voisi itse oppia... "Rinteen malli", eli huone kerrallaan on toiminut myös meidän talossa erinomaisesti. Ei ole tullut konkurssia ja aikakin on kulunut mukavasti yli 15 vuoden aikana...
23.12.2010 07:58
Jari Vinnikainen
Oppia ikä kaikkia.. Riston avaus on hyvä. Itse 2007 hirsitaloprojektin ilman mitään remppa osaamista hankkineena ja rohkean pienellä budjetilla tekemällä voin vain suositella hommaan ryhtymistä joskin ensin on hyvinkin tarkoin harkittava mitä haluaa ja mitä on valmis sijoittamaan niin henkisesti, taloudellisesti ja ajallisesti.
Kustannuksille ei ylärajaa ole, ja vaikka omaa osaamista ei suoranaisesti ole niin lukemattomia asioita voi itse tehdä ja sitäkautta 'säästää'.
Tekemällä oppii kun avoimin mielin etenee.
Omassa projektissa jossa suunnitelmia tehtiin/tehdään löydösten mukaan jää rempanhinta selkeästi alle 1000,- /m2 kun talo saadaan asuttavaksi ja valmishan se ei kai ole ikinä..

Selkeästi haasteellisinta on löytää oikeanlainen motivoitunut ammattimies tarvittaviin hommiin ja ymmärtää välttää tarpeettoman tekemistä.

26.12.2010 09:30
Vesa Nuolioja
En ollenkaan vastusta Jounin mielipidettä, että esim. LVI-järjestelmät kannattaisi kilpailuttaa. Mikä tahansa tiedon hankkiminen kannattaa. Aina niistä prosesseista jotakin oppii. Suhtaudun kumminkin hieman kyynisesti siihen, että nykyisin tuntuu aika yleisesti olevan vallalla liiallinen luottamus kilpailutuksen etuihin. Niitä kilpailutuksen tuloksia nimittäin pitäisi osata tulkita ja se on vaikeaa. Äskettäin MOT-ohjelmassa kerrottiin, kuinka Helsingin kaupunki kilpailutti suuren määrän remonttitöitä. Yksi tarjouksen tehneistä sanoi laskeneensa, että 35 euron tuntipalkalla hän ehkä vielä jotenkin voisi tulla toimeen, mutta pari kymppiä, joilla työt sitten jollekin annettiin, on täysin mahdoton hinta. Niinhän se käytännössä olikin. Urakan saaneet piilottelivat työnsä hinnan niin, että ei laskuista saanut selville todellista työtunnin hintaa. Ilmeisesti luottivat siihen, että tilaajien valvonta kuitenkin vuotaa tai on sekin jotenkin korruptoitunutta. Siltähän se ohjelman mukaan selvästi näyttikin.

Oma linjani on se, että yritän jotenkin "vakoilla", kuka olisi luotettava tekijä eli siis sellainen vanhan ajan ammattiylpeä. Jos sellaisen onnistuu löytämään, niin tuskin se hinta edes on kaikkein oleellisin tekijä. Ammattiylpeyteen nimittäin kuuluu sekin, että hinta määritellään asiallisesti yrittämättä vedättää ja sahata silmään tietämätöntä.

Vesa

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät